onsdag 31 mars 2010

Jag älskar alla experter!

Tack för att ni finns, alla olika experter på allt från texter till bilder, layouter, hemsidor, programmering, elteknik, datorer, tele, snickerier, måleri, kommunikationssystem, koordination, vatten och avlopp, ventilation, städning och allt annat jag glömt bort... Typ "datan" och att en mycket viktig detalj när man satsar som visionär och expert är att få med en finansiär som förstår det du förstår, fast på sitt sätt. Tänk om jag och Anna skulle fixat allt själva, huvva! Tack alla så här långt, nu måste jag natta kudden!


Utan er alla skulle min drömritning av STAC inte andas verklighet redan om tre veckor, TACK ALLA EXPERTER!

söndag 28 mars 2010

KRIF krigade till sig en pinne, borde fått två!

Inget snack, KRIF krigade till sig en pinne i dagens holmgång i Div. 1 kvalet mot Kungälvs IK. Man var närmast segern, trots att man bjöd gästerna på första akten (låg under 0-2) och deras ledningsmål till 2-3 (vansinnesskarvning av Lindström mitt i famnen på framstörtande Kungälvsspelare) innanför egen blå.

På bilden ser ni hur KRIF formligen krigar in 3-3, # 11 Niklas Persson sist på pucken, vilket förlöser publiken i ett glädjevrål av klass ;-)!

Matchen slutar 3-3, underteckand tar hem resultatkampen och drar in en hundring (vilken jag efterskänker KRIF) och en stenhård satsning tar nästan KRIF till en tvåpoängare. Tyvärr hugger #13 Stefan Fredriksson på klubbhanden på Kungälvs målvakt, drar på sig en ONÖDIG tvåa, vilken Kungälv efter en minut utnyttjar med ett snyggt och hårt slagskott till vänster om "Hästen".

1 poäng mot Kungälv var lite i underkant, man var värda minst 2, men fullt tillräckligt i den vansinnigt roliga resan kvalhockey utan krav på att vinna. Ta nästa match som ett nytt krig grabbar, inga tankar på framtiden, inget snack om poäng eller resultat hit eller dit, "sponsrade" motståndarlag eller annan dynga, bara en ny bästainsats i nästa byte, och nästa, och nästa... Summerar gör man efter att serien är färdigspelad.

Såg förresten en välsiterad BLT-bloggare som i sin iver över nya rön, springer omkull en stackars 1½ åring i pausen mellan 2:a och 3:e perren. Bloggaren blev synnerligen chockad, grabben bara lite ledsen och förvånad, bloggaren bad om ursäkt på distans, visste inte vilket ben han skulle stå på, hastade snart iväg, kom senare till insikt, återkom och förhörde sig om att allt var ok (strongt). Nej, det var bättre tacklingar på isen. Vesa Junkkonen placerade som vanligt några grymmingar från bara metern av ansats. Han har tacklingstajming den grabben. Där har bloggaren lite att lära, men det var ju en bra början ;-)...

fredag 26 mars 2010

Krif vann rättvist i rafflande förlängning och straffar!

Kolla Burras avgörande straffstrut mot Mörrum!!! http://www.youtube.com/watch?v=yT8fc6eANP4

Vilken kamp, match och spänning! Det blev Krif Hockey seger efter straffar! Burakovsky hjälte när han kyligt placerade sin direkt avgörande straff mellan benen på Mörrums välmeriterade målvakt!

Krif ägde större delarna av första perioden, andra var relativt jämn, men tredje tillhörde Krifs hårdare jobbande krigare, respekt! Ni vann matchen, ni fick den inte, ni tog den, bra jobbat!

Mörrums GOIS - KRIF Hockey 3-5

Nu är det slutjobbat för veckan (uppdrag på STAC och Kroppsinvest, utbildning på Dartfish Pro Suite 5.5, inköp av städutrustning, information om luftväxling, kylsystem och låssystem samt textförfattande för STAC-hemsida ...), skall nu slappna av med lite hockeyfest i Jössarinken ;-)!

Ser gärna att KRIF Hockey får tacka bortaklacken efter en segermål i sista minuten!

Ursäkta min extremt åldersstigna bild (Krif anno 2008), ibland sitter man vid "fel" dator. Blir bättre inom kort då jag tar ett gigantiskt kliv in i moderna dataåldern och friserar mig med begrepp som VPN, script, mappningar, exchange och inbyggt USB-moden, vilket ger mig obegränsad åtkomst till inte bara mitt grymma bildarkiv, utan...

onsdag 24 mars 2010

Det händer grejor på STAC!

Vad speglas i dörren till Dettners Labb? Hoppsan, ytor, funktionell utrustning, mumma!


Hantlar, Kettlebells och skivstänger i all ära, men det blir SÅ mycket mera på STAC!


Det händer grejor på AB STAC, mycket grejor! På bilden ser ni delar av den grafiska, textmässiga och designmässiga staben som jobbar med skapandet och bildandet av STAC, både på papper, webben och fysiskt i form av lokalen! Det är Cecilia, Karin, Sara och Emma från Stockholmsföretaget Kingdom of Studios som är på plats för att ta fixa ett 20-tal olika projekt. Allt från PR-bilder på STAC-effekt och en massa järn till en god röding som gödning! Kryptiskt?, ni kommer att förstå mycket mera när ni ser inbjudan, tidningsannonsen, kryssar på nya hemsidan (som sjösätts om 2½ vecka ungefär) och så småningom köper medlemsskap eller tränar enligt ert nya företagsavtal på STAC.

Skulle tro att vår eminenta fotoograf för hela detta projekt Magnus Amilon, inte är stormförtjust i denna suddiga och lätt felinställda ögonblicksbild. Det är ju just det som är grejen på STAC, vi hyr in de som är bäst på alla olika detaljer som vi själva inte fixar eller skall hålla på med. Stockholmsproffsen ;-) ovan, gav Magnus Amilon absolut toppbetyg. Sträck på dig M. Amil...

tisdag 23 mars 2010

STAC växer, Sergei lämnar klubba!

Allt är noggrant uttänkt, proffsigt byggt, konstruerat och monterat på AB STAC! Här ser ni två bildskygga men grymt proffsiga snickare från Hoby Bygg konstruera avlastnings- och bottenfästen för en av våra gigantiska speglar utanför Dettners Labb. Teknik och utförande är viktiga saker om man vill hela vägen, att kunna kontrollera sitt eget utförande är ibland inte bara viktigt, utan nödvändigt. Räcker det inte med speglar, finns det höghastighetskameror, slow motion och grymma programvaror för att kontrollera teknik, vinklar och mycket mera bakom spegeln, på Dettners Labb.

På tal om kvällens hockeyholmgång mellan Enköping och Oloftröm i kvalserien till Allsvenskan. Kommer ni ihåg vem som spelade där på 90-talet och avslutade med spel i Krif Hockey? Javisst! -Sergei Tepljakov. En kille som än idag hanterar klubba, puck och motståndare på ett imponerande sätt.

Jag hade denna fantastiska kille på "träningsbesök" härom veckan. Vill bara påminna att vi har personer med häftiga hockeyidrottshistorier i lilla Ronneby. En kille som inte bara minns hockeylegenderna Makarov, Krutov, Fetisov, Larionov, utan även spelat mot dem i högsta ryska ligan, när det begav sig på 80-talet! Den signerade "tack-klubban" jag fått för mina insatser med Sergeis sargade knän bl.a. inför veteran VM i Kanada 2008, hamnar bredvid en annan välkänd Rysk hockeytröja på hedersväggen på AB STAC. Alla dagar har små överraskningar, jag känner på mig att det kommer några fler inom kort...

söndag 21 mars 2010

Hammarby Bandy tränar funktionellt!

Grattis Hammarby Bandy och lagnaprapaten Richard Bäckström! Hammarby vek inte ner sig denna gången!

Bilden ovan är från utbildningen Lic. Korrektiv och funktionell tränare och just här testas Richards stående stabilitet i tre plan på ett ben. När man gjort testet ett antal hundra gånger kan man härleda instabilitetsmönster med många olika bottnar...

Det råder inget tvivel om att säsongens bästa lag även vann SM-guldet. Hammarby har vunnit World Cup och vunnit Elitserien och vinner nu SM för första gången i klubbens historia!


Nya SM finalsegrarna Hammarby har sedan två år tillbaka bl.a. haft stor nytta av en naprapat/fystränare (Richard Bäckström, utbildad Lic. KFT hösten 2009) som kör funktionell styrketräning från grunden och uppåt. För att lyckas krävs nämligen att alla detaljer, stora som små, sätts i fokus. Professionell programdesign, korrekt periodiserad uppbyggnadsträning och kompletterande högsäsongsträning är sådana.

Richard m.fl. coachar uppenbarligen både detta och ger naprapatbehandlingar med bravur i Hammarby! Grattis till framgången Richard, grattis Hammarby ni var det stabilaste laget på alla plan!

torsdag 18 mars 2010

Christian Storsjö på AB STAC!

Vi välkomnar Christian Storsjö som ytterligare en ny medarbetare på AB STAC! Även Christian har med stor skicklighet tagit sig an utmaningen att coacha våra (Kroppsinvest Institute´s) kunder genom bålstabilitets-, balans- och funktionell styrketräning för alla under de senaste två åren. På AB STAC kommer Magnus och Christian att vara guld värda och ta jättekliv in i vår värld av professionell programdesign och uppbyggnadsträning från nybörjare till elit!

Christian, som är leg. sjukgymnast i botten, har många olika kompetenser och en gedigen träningsbakgrund på sin meritlista. Han kommer att komplettera vår redan kompetenta och erfarna skara av medarbetare på ett utmärkt sätt. Jag tror inte Christian saknar sin förra arbetsgivare speciellt mycket i sin nya miljö.

"...Genom mitt stora intresse för, och kunskap om, "back to basics"-träning, dvs. kettlebells, clubbells, kroppviktsträning etc., samt holistisk syn på träning och livsstil, kommer det att finnas mycket användning för min kompetens på STAC... Den dagen jag får besked om at jag får jobb på AB STAC, är den dagen jag säger upp min tjänst på ....... ............ År 2011 ser jag mig jobba 75-100 % på STAC och därmed gå till jobbet med ett brett leende även på måndag morgon, eftersom jag vet att det blir en ny spännande och givande arbetsdag bland motiverade (och motiverande) klienter, likasinnade kollegor och med ett jobb som jag brinner för." /Christian Storsjö

Välkommen Christian, du fick 75 % redan i april 2010, håll lågan brinnande, på STAC kommer den att blossa upp till en hel brasa! På AB STAC kommer Christian att arbeta under titeln Multifunktionell Coach och serva våra medlemmar, företagskunder och elitidrottare.

tisdag 16 mars 2010

Magnus Axelsson på AB STAC

Först ut att bli anställd på Scandinavian Top Athletic Center blev Magnus Axelsson från Ronneby. Vi hälsar Magnus mycket välkommen ombord på AB STAC och ser fram emot hans sakkunniga och lugna guidning av våra medlemmar, företagsklienter och elitidrottare. Inom kort kommer vi att presentera fler nya intressanta medarbetare på AB STAC.

Magnus har alltid burit på en fascination för och drömt om att en dag få ha en hobby som yrke. Han har, med viss pushning av undertecknad, med stor framgång och målmedvetenhet under ett flertal år, fixat sin hälsa och utbildat sig inom området kost- och livsstil samt funktionell träning. Han har vidare med bravur fungerat som en av våra mest uppskattade korrektiva och funktionella instruktörer på Kroppsinvest Institute.

"När jag för 6 år sedan tillfrågades av Joakim Dettner om jag ville träna ett pass funktionell träning med honom, tänkte jag att det kunde väl vara roligt. Jag hade ju själv tränat styrketräning under nästan 20 års tid och ansåg mig vid tillfället i det närmaste fullärd. Nu skulle jag briljera! Efter en timma i gymmet hade min uppfattning om träning helt reviderats... Jag förstod plötsligt att den bodybuildinginriktade träning jag ägnat mig åt, inte var till stor nytta utom när jag var sittande, liggande eller fastspänd i någon av gymmets maskiner. När den värsta besvikelsen lagt sig, insåg jag snart att detta kunde vara en möjlighet för mig att få en nytändning i min träning och dessutom en rejäl uppdatering av min fysik. En fysik som kunde användas med framgång även utanför gymmets väggar... Under det första året av funktionell träning med Joakim genomgick jag en otrolig förändring, jag blev starkare, uthålligare, piggare, besvärsfri från efterhängsna skador, listan kan göras hur lång som helst... Nu visste jag vad jag ville ägna mig åt!" /Magnus Axelsson

På STAC kommer Magnus att arbeta 100 % under titeln Multifunktionell Coach och ansvara för allt från kundvård till gruppträning och personlig träning för våra medlemmar. Magnus vågade göra det som krävdes för att leva sin dröm, han har nu sin hobby som yrke. Coolt!

söndag 14 mars 2010

Lagidrotter och uthållighetsträning, en vetenskap i sig!

Tränare utan bred, djup och faktabaserad kunskap och träningserfarenhet om våra cellers och vår organisms olika energisystem samt hur människan adapterar (stressas av, hormonregleras som ett svar och superkompenserar för att anpassa sig till...) till exponering för olika träningsupplägg, utsätter ofta sina lag/adepter för

  1. träningsupplägg som antingen bara tränar sportens dominanta energisystem (ex. 100 m sprinter som bara tränar 60-110 meter eller en 10 km specialist som bara tränar 6-12 km i högsta möjliga fart), vilket betyder att man till slut stagnerar i sin utveckling 

  2. eller tom merparten av träningen med "fel" energisystem som främsta bas/motor, exvis 5 km på tid för hockeyspelare (vilket betyder en intensitetsnivå av ca 65-75 % av max och därmed nästan enbart stressa det aeroba energisystemet), vilket aldrig har eller kommer att träna ishockeyspelare att göra intensiva byten under 45-60 sekunder!
Med vetskap om att det finns en grav missuppfattning om mitt sätt att träna uthållighet för lagidrottare, vill jag bara reda ut begreppen lite! Det finns uppenbart rejält insnöade tränare, coacher och fysexperter som på fullaste allvar likställer frånvaro av Cooper test och steady state löpning i 3-10 km med att jag inte har med löpträning alls i mina upplägg.

Det kunde inte vara mera fel! Jag är ju inte dummare än att jag vet att det sker en del medveten missuppfattning med avsikten att förringa varandras effekt eller kunnande... Vad jag däremot vet, är att om din träning inte adresserar alla behövda energisystem i din idrottsutövning i förhållande till dess procentuella fördelning för den aktuella idrottens ergogenes (fördelningen mellan de energisubstrat/systemen som man faktiskt använder) så har du inte maximerat din potential till ett högre tempo under längre/relevanta tidsintervaller.

För exempelvis ishockey spelare använder jag allt ifrån
  • 5, 10, 30 m sprinter
  • 40, 60, 80 m sprinter
  • 100, 200, 300 m speed pass
  • < 12 sekunders teknikbanor med 95-100 % intensitet
  • 30-75 sekunders byten i teknikbanor med 70-100 % intensitet (hockeybyten)
  • och högintensiva intervallpass (HIIT) från 2,5-7,5 km
  • till aerobiska kompensationspass, dvs. återhämtningslöpningar!
Det är detaljerna, kring anpassningen per individ, utförande, volym och periodisering osv som är varje coachs yrkesskicklighet och klients framgång. Sista tre månaderna innan serien börjar springer vi klart mycket mera för den genomsnittliga adepeten, än vad vi styrke- och powertränar!

Ex. 32 poäng på 13 matcher och utsedd till speedigaste och uthålligaste spelaren i sitt div. 2 lag (spelade 24-28 minuter per match som forward, utan synlig intensitetssänkning). Detta efter att ha tagit ett kaxigt beslut att uppgradera sig ordentligt, från en poängmässigt taskig säsong 2008/2009 med resultattorka, vikande självförtroende, viktuppgång, allt långsammare skridskoåkning och försämrad högintensitetsuthållighet, är ju rätt bra. Fråga Kevin Adam Vimmerby Hockey hur många av sommarhalvårets (uppbuggnadsträningen 2009) 125 pass som var löppass, svaret kommer inte att hamna under 60.

Slutsnackat om de felaktiga uppfattningarna om mina träningsuppläggs s.k. frånvaro av löpträning ute på bygden, tror jag ;-)!

Jag tror samtliga lag i Blekinge skulle behöva en liten, eller stor, dos av nytänkande! På Scandinavian Top Athletic Center [STAC] kan man testa sitt lag i grenspecifika övningar, både gällande mobilitet, styrka, power, poweruthållighet, kortsprint, smidighetssnabbhet (agility), kortdistansuthållighet, anaerob uthållighet över relevant distans för idrottens intervall-/vilo- och tempoverklighet samt mycket mera. Man kan också välja att köpa in uppbyggnadsupplägg, coachning/träning på STAC, kostutbildning för elitidrott och hälsa samt hela periodiseringsupplägg för ett helt lags uppbyggnadssäsong och kompletterande träning under högsäsong.

Se vad vad världens topprankade brottare ger STAC för betyg på sin kanon och kalkonlista http://www.fightplay.tv/author/jimmy/.

Dettners Labb (en del av STAC) kan man styrketesta (newton), effekttesta (watt) och filma (Dartfish Pro Suite) de flesta idrotter (benböj, pressövningar, dragövningar, rotationsövningar m.m.) för att följa upp och mäta förändring med objektiva och funktionella mått, så nära utförandet som möjligt! Den 24 april är det invigning, verksamheten har dock redan smugit igång, trots byggnadsarbeten, det är drag kring STAC, duktigt drag!

torsdag 11 mars 2010

Naprapat och söker jobb?

Är du vår nästa medarbetare på Kroppsinvest Institute? Sannolikt Nordens bredaste, djupaste och mest effektfulla holistiska center!

Vi är belägna i Badhus No 1 (se bild). Vi har 300 kvadratmeter i en 1800-talsvilla i Ronneby Brunnspark, vi har ett 100 % funktionellt gym med fria vikter (både skiv- och gummi), 1 st dual cable cross, squat rack, olympisk lyftutrustning i dubbel uppsättning, mängder av kettlebells, medicinbollar och andra redskap för att utföra både korrektiv- och funktionell stabilitets-, balans-, styrke- och powerträning.

Vidare har vi ca 5x6 m stora behandlingsrum, en gigantisk entre i 1800-talsstil med 5 meter till tak. Idag är vi 4 st medarbetare, men vi behöver minst en till. Tag chansen, sök dig till nästa nivå av helhetsseende, helhetsinsikt och praktik!
Våra helhetsklienter och elitidrottare kommer från Sverige, Norden, norra Europa och Nordamerika, givetvis med tyngdpunkt på personer från Sveriges tre storstadsregioner.

Läs mera om vår vision, våra resultat, våra klienter och vilka vi är på http://www.kroppsinvest.se/
  • Är du leg. naprapat med något år på nacken, har en bodywork-inställning till behandling (dvs. arbetar på djupet både praktiskt och teoretiskt) och är beredd att lära mera om hur man integrerar korrektiv- och funktionell träning med manuell medicin?
  • Är du naprapat med insikten att du vill jobba brett och djupt samt är i behov av naprapatpraktik för din legitimationsansökan, dvs. ditt 5:e utbildningsår?
Hör av dig till joakim.dettner@kroppsinvest.se eller ring 0457-14500. Kolla gärna in

onsdag 10 mars 2010

Ta motgångar som en galning!

Barcelona var en mycket trevlig stad med mängder av sevärdheter, stadsdelar från olika århundraden och väldiga kontraster!
 
En sådan kontrast var att jag hittade en ishall och ett hockeylag bredvid Estadi Camp Nou! Handbollslag kände jag till att FC Barlelona hade, men hockeylag!? Kollade in ishallen, läste på löpet (se ovan) om nästa hemmamatch, kändes inte som om spelarna där tjänade ens en navkapsel på Zlatans bil, om året! Bara 100 meter från en stadion där 120 000 personer ser FC Barcelona spela och där lönen är en halvannan miljon per match och skalle! Hallen var dessutom mest anpassad för konståkning, saknade avbytarbås och hade en enda långbänk 7 meter från långsidan...
 
Kvalhockey i Kallinge
På fredag är det hockeyderby i kvalet till div. 1, Kallinges stolthet Krif Hockey tar emot Mörrums GOIS för en riktig holmgång. Mörrum fixade "bara" 2 pinnar mot Helsingborg, vilket öppnar ett ypperligt läge för Krifarna, OM dom återigen är beredda att ta jobbet och vågar lita på att drömmar går bara i uppfyllelse om man älskar uppdraget, kan offra en hörntand och är beredd att göra vad som krävs! Jag har på känn att Krifarna samlar sig för ytterligare en krigarinsats, det blir tufft, tufft, grinigt, hårt, pressat och rafflande. Den eller de som vågar mest kommer att ta sitt lag till triumf i denna drabbning.
 
Om Krif klarar att fokusera på rätt saker i fredagens match, kommer det att gå vägen. Nedan ger jag Dettners tre snabba för seger.
  • Ta jobbet som en galning, dvs. se alla uppdrag, åkningar, avslut och kroppskontakter som den sista chansen att påverka matchensutgång. Gör ditt sista byte varje gång!
  • Ta rollen som en galning, dvs. gör precis som ni planerat att du och din femma skall göra men krydda det med oväntade lösningar och våga bli hjälte om tillfälle ges. Gör ditt bästa byte varje gång!
  • Ta motgångar som en galning, dvs. ta motståndarens mål, era utvisningar, felaktiga domslut med en klackspark och kör på ännu värre. En vinnare tar inte motgångar på allvar!

Hur jobbigt är det inte att möta ett lag som inte fattar att man skall få lite hängläpp och hamna djupt i egna målvaktens knä, när man precis släppt in en balja och får en utvisning på köpet, dvs. när dom snabbt replikerar med en balja i 4 mot 5 och knappt släpper motståndaren över blå! Gratulerar till inställningen och segern på fredag Krif Hockey!

söndag 7 mars 2010

Tredagarsvilan ar over!

Det har varit bloggledigt nagra dagar som ni markt, jag har faktiskt bara vilat, atit extremt gott och ganska dyrt, sovit min 9 timmar per natt och vandrat omkring mil efter mil i staden, hamnen, berget (Montjuic) och pa Camp Nou.

Idag ar det Barcelona Marathon med passage precis utanfor vart hotel pa Avinguda del para-lel (vagnamnet), som tur ar deltager jag inte sjalv! Minns fortfarande mina Stockholmslopp pa slutet av 90-talet(halvmarathon) pa ett par minuter under 1h30min, bra tid men inte sa trevlig efterkansla. Loppet far perfekt vader, halvsoligt till helsoligt och en 19-21 grader, verkar det som just nu! Loparna kommer att passera fantastiska platser, byggnadsverk och vyer, Barcelona ar en grymt trevlig stad! Jag och Anna kommer tillbaka hit fler ganger, var sa sakra!

Ikvall ar man tillbaka till Ronneby igen, da blaser vi pa for fullt med Kroppsinvest, STAC och alla inspirerande tranings- och uppbyggnadsprojekt som vantar!

tisdag 2 mars 2010

Jimmy Lidberg SM-guld i 120 kg klassen!!!


GRATTIS JIMMY!!! Min grymma brottarklient Jimmy Lidberg (Rankad 1:a i världen 2009 i 96 kg klassen Grekisk Romersk brottning) vann i helgen SM i 120 kg klassen!!! Snacka om styrka och brottningsklass! Jag kan inte annat än gratulera Jimmy som med undertecknads och andra coachers hjälp fortsätter resan mot OS 2012. På vägen dit har vi ett antal SM, EM och VM tävlingar som fungerar som högklassiga "grenspecifika träningstävlingar".

Helgens SM i 120 kg klassen var främst en anpassning till att slippa deffa ner en 7-8 kg, vilket är en process som tar onödig energi och effekt från den viktiga uppbyggnaden inför årets EM i april. Därför fick det bli en tävlingsträning med övertung belastning i grenspecifik miljö, vilket är en del av den grenspecifika maxstyrketräningen. Efter EM börjar så en ny uppbyggnadsperiod, den inför VM i augusti 2010. Efter den påbörjas en längre...

Hur långtidsplanerar du eller ditt lag din eller er träning över längre tidsperioder? Långtidsplanering av träning kallas på vårt fikonspråk för periodisering. Alla måste periodiseras om man vill nå extrem framgång, maten, vilan, livsstilen, övningar, övningars komplexitet, övningars inriktning, träningsvariabler (intensiteten, antal rep per set, antal set per övning, vilan mellan seten, tempot i utförandet). Hur många kör inte samma gamla 4x6 rep som dom alltid kört av samma gamla kära Smithmaskinsbröstpress och klagar på att inget hänt, annat än attman fått mera ont i en redan pinad axelledskapsel, senaste åren!? Förvånande... knappast!

Om du vill lite mera med din träning, -skaffa en funktionellt välutbildad och erfaren styrke- och powercoach! På Kroppsinvest Institute har vi sedan ett halvår tillbaka lanserat tjänsten "Personlig Träning på Kroppsinvest", vilket blivit en grym succé!

Framöver kan alla som gått våra träningskurser (eller kommande träningskurser) eller tagit privata träningskonsultationer med oss att kunna köpa ett års- eller kvartalskort på Scandinavian Top Athletic Center [STAC]. Man kan redan nu sätta upp sig på listan för ett förbokat årskort, det kommer bara att finnas plats för ca 200 medlemmar, resten av utrymmet/tiden är vikt för våra toppidrottare och våra företagsavtal.

Om du har tur kommer du kanske att träna bredvid Jimmy Lidberg och hans landslagskollegor som kommer att ha en träningsbrottningsmatta på 10x10 meter att sparra på. Du kan få se landslagssprintern Daniel Persson bränna av en 30-meterssprint, svenska rekordhållaren i stöt, Mikael Olsson, skicka upp 135 kg på raka armar eller varför inte ett helt elitserielag som testas och tränar inför nästa säsong. det kommer alltid att finnas gott om plats, utrymme, framgångssagor och kompetens på STAC!

måndag 1 mars 2010

Ronneby BK först ut på STAC!

Ronneby BK var först ut att bli testade på STAC! Andreas Andersson (bilden) önskar lungorna tillbaka på plats och mjölksyrenivåer ner från röda fältet, efter att just ha slutfört DASD_20 testet (Dettners accelerations-speed-deaccelerationstest, 20 meter fram och tillbaka i 45 sekunder, upprepat 3 ggr med 45 sekunders vila emellan)!

Det är 6:e veckan jag håller i lagets måndagsfys, vi är framme vid tidpunkten där vi skall testa deras grundvärden inför den stundande maxstyrke och powerfasen. Idag testade vi
  • Vertikalhopp med pendlingsrörelse,
  • 10 och 30 meter sprint,
  • och avslutande anaeroba poweruthållighetstestet DASD_20!

Testvärden att notera är
  1. Petrit Maliqi´s 50,5 cm i vertikalhopp,
  2. Fidan Hasani´s 2,21 sek på 10 meter (reaktionsstart),
  3. Sam Ivarsson´s 4,52 sek på 30 meter (reaktionsstart),
  4. Rasmus Berg´s grymma 200, 200, 196 meter på DASD_20.
Tänk på att detta är bastesterna INNAN vi drar igång med maxstyrke- och powerträningen, dvs. träningen som skall konvertera större, starkare och relativt "långsamtränade" muskler från den funktionella hypertrofiträningen till muskler som kan utveckla mer kraft, snabbare och slutligen under allt längre tidsintervaller!

Jag ser fram emot fortsättningen på den här historien, ni gjorde en mycket bra insats och satsning idag grabbar, RESPEKT!
Stort tack! Till mina kära vänner Kevin Adam och Magnus Axelsson för all hjälp under testkvällen på STAC!