måndag 8 december 2008

Bandyglädje trots förlust för FBK!

Trots en klar förlust i siffror (8-2), spelade Fredriksbergs BK´s A-lag, under delar av matchen, riktigt skolad bandy mot Skirö på Tjust Kulle i Vetlanda på söndagskvällen! Bästa speluppbyggnadssekvenserna presterades under de 20-25 första minuterna av första halvleken, då matchen vägde fram och tillbaka.
Trots våra svåra förhållanden (tränar på hockeyrink) att träna på stora spelrörelser med många inblandade personer och "åkningar", lyckades vi genomföra vår spelplan på ett mycket bra sätt! För första gången i år kunde vi släppa på och ta ut svängarna i vårt anfallsspel! I första seriematchen (förra helgen) mot Tranås var det uteslutande styrspel och enstaka attacker som gällde. Då lärde vi oss styrspel Big Time, det var i princip 90 minuters styrspelsträning! Tranås tränar tre dagar i veckan på stor bandyplan:-(.
För undertecknads del (idag som vänsterhalva) kändes det nästan förlösande, att efter år av "kampbandy", helt plötsligt "komma rätt, med fart" se hela planen och veta att mina medspelare tar "sina svängar" och att alla vet vad som skall hända och vilka olika alternativ vi har. Känslan av att skolade lag (de som alltid tränat på bandyplaner, dvs. 4 x större än en hockeyplan) alltid åker snabbare, var som bortblåst! Vi var precis lika svåra att stoppa när vi "kommer rätt" i åkningar, överlämningar och diagonalåkningar. :-)!
Tyvärr håller denna spelpan inte hela matchen av olika anledningar (ovana spelare, utvisningar m.m.), men vi ha påbörjat byggandet av ett "större spel". Glädjen, trots förlusten, var påtaglig i bussen. F.n vad kul att man inte lagt av, nu kör vi på!
Måste plussa lite för Marcus Pettersson, Pelle Rosenquist och Tim Möller, -bra jobbat! Nästa söndag skall vi göra grundjobbet i anfallsspelet ändå bättre, då kan Robban Green komma som ett skott underifrån och hota centralt efter några vaggningar fram och tillbaka. Efter det har vi fyra, fem, sex man i anfall kryssandes mot mål. Då kommer det att börja rassla lite också!
Vi skolar in 5-6 juniorer i det nya tänket idag, alla gjorde en godkänd insats med hänsyn till förutsättningarna, men allt kan bli mycket bättre. Det är en härlig blandning av erfarenhet och ungdom, ser bra ut inför kommande år! Förbered er på bra bandy, på egen hemmais, i Ronneby om några år, gott folk!