fredag 12 juni 2015

Doctor betyder också lärare!

Min fru Anna och undertecknad har precis skänkt en bok till en blivande kvinnlig student på läkarlinjen.
Vi ville på något sätt bidraga med en bra grundplåt för att det massiva kommande lärandet inte bara skall bli en lärprocess utan en kombinerad lär-, reflektions- och integrativ process för en lysande effektiv framtid. Vi skrev så här i boken.

Till N.N. 2015-06-12
"Doctor betyder också lärare. Det är precis vad det handlar om. Att lära människor att göra bättre val i livet och att förstå sin egen kropps signaler och behov. Alla människor har en unik biokemisk individualitet och olika behov. För att kunna hjälpa på individuell nivå, måste det vara kundens (patientens) behov som styr vilken hjälp och rådgivning hon skall få.
Att vara holistisk innebär att ta hänsyn till hela människan och hela bilden samtidigt som man undersöker delarna och jobbar med metoder som just den människan är i behov av eller kan dra nytta av. För att kunna göra det, behöver du vara öppen för många olika lösningar, ha en stor verktygslåda att plocka ifrån.
Var öppen, generös och respektfull när du bygger upp ditt nätverk av olika kompetenser, förklaringsmodeller och kollegor. Gå Din egen väg och lär från många olika "lärare" och områden, våga lära, vara och verka brett och djupt. då kommer du att göra skillnad i framtiden, Stor skillnad!"
Be the change you want to see/Anna och Joakim

Efter att ha läst igenom texten ovan, säger den blivande läkarstudenten. "Så otroligt kul att ni valde just denna boken, jag har tänkt köpa den så många gånger, jag är så intresserad av vad hon skriver. Jag tänker faktiskt aldrig bli en läkare som sätter en cortisoninjektion där klienten pekar utan att ta reda på och adressera vad problemet egentligen beror på. Tack så hemskt mycket, jag lovar verkligen detta, tack igen."

Vi håller givetvis tummarna för att hon sitter där om 7-8 år och berättar vad hennes kunder (patienter) skall förändra, göra och tänka på för att adressera och normalisera det effektiva orsakskomplexet bakom besvären. Framtiden får utvisa om boken vi gav bort och erfarenhetsbudskapet vi bifogade, hade sådan inverkan på resan, destinationen och framtida lärargärning med kroppen som huvudintresse, som vi och naturen hoppats.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar