tisdag 28 maj 2013

Korsbandsskador i Damallsvenskan, tyvärr ingen tillfällighet

När skall vi ta tag i detta och verkligen skapa hälsa, fysik och balans i belastning/återhämtning som är anpassad och designad för det man skall tåla, exekvera och prestera över tid.
Tänk om man i högre omfattning hade kompetensen att korrektivt och funktionellt träna upp idrottskroppar i allmänhet och fotbollskroppar i synnerhet! Vi behöver bygga alla idrottsutövare från grunden och från det läge varje individ faktiskt befinner sig i förhållande till kravprofilen och målbilden.
När vi screenar och testar damlag, liksom herrlag på STAC, får nästan en 1/3 av laget inte göra alla tester eftersom styrkekvaliteten i tre plan, stabiliteten i mittsektionen, vacklingen i kraftkedjan fot-knä-höft-bäcken-bål och koordinationen vid exempelvis ett utfallssteg, utvisar tydligt "gravity pattern"!
För dåliga för att ens tåla sin egen idrott alltså. Vi alla tränare som kollektiv behöver bli MYCKET bättre på att förstå och implementera grundläggande uppbyggnadsträning för alla idrotter, bättre på att förklara och kontrollera utförandet av det vi teoretiskt redan vet. Och till sist, vi behöver nå ut till många, många... 
På STAC utbildar vi för att skapa professionella tränare som behärskar detta och mycket mera, läs mera på www.STAC.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar