tisdag 4 januari 2011

Träna innan frukost, ät skit, må bra ändå?!

Att det går alldeles utmärkt att träna på morgonen innan frukost (och att det rent hormonellt har vissa fördelar framför eftermiddaghs- och kvällsträning) har jag/vi vetat länge! Även att det ger ett bättre tryck i kroppen i form av att man inte verkar dra på sig något vätskeutträde i underhuden eller någon svullen känsla i buken, även om  man inte äter helt 100, känner vi till sedan tidigare. Men, att det dessutom har den fördelen att "i viss mån givetvis" kunna kontra/reducera den insulinresistens som sakta men säkert etableras i ens kropp vid kost-, dryckes- och livsstilsvanor med för högt socker/kolhydratintag m.m., hade jag inte förr sett så intressanta siffror på.

Läs mera, i denna intressanta forskning. Tag också del av vilka hormonella och autonoma styrmekanismer som ligger bakom detta högst naturliga självregleringssystem. Forskningsrapporten finns publicerad i Journal of Physiology nov 2010.

Tänk dock på att detta INTE betyder att man inmte behöver bry sig om vad man äter, dricker eller stoppar i sig. Som vanligt handlar det om kroppens fantastiska förmåga att, kort- och halvlångsiktigt, kompensera och reglera funktion och överlevnad. Förutsatt att man harmonierar med sin egen organisms myriad av neuro-hormonella feedback och styrsystem.

Klicka på länken nedan för att läsa referatet på Mercola.com av denna artikel.
..."The only group that gained almost no weight, and showed no signs of insulin resistance were those who exercised before eating breakfast, and drank only water during their workout."...
 
Någon som är intresserad av att kunna käka aningen "fusk" ibland men ändå komma undan ganska lindrigt?
  • Träna ett pass innan frukost och du kan "fuska lite" till frukost, dvs. hoppa över köttet, fettet och grönsakerna och käka några mackor, dricka lite juice och fylla på med lite fil, flingor och sylt!
Vill du ha ännu bättre effekt, dvs. du fattar vad det verkligen stod i forskningsrapporten?
  • Träna innan frukost och käka "rätt" frukost för dig och din din metabola typ (dvs. oftast kött, fett och grönsaker med din individuella blandning)!
Givetvis är det inte så enkelt att man bara kan träna "whatever" innan frukost, käka skit och på det sättet skapa hälsa. Men det är ju en trevlig ingrediens att veta, att vi kan peta in en liten träningsexponering på fastande tarmar/celler, för dem som ännu inte bestämt sig förändra sina kostvanor nämnvärt! Hoppsan, det är ju ett av våra effektiva knep för att hjälpa människor att ända kost- och livsstilsvanor på Kroppsinvest Institute, sedan 1994. Numera även på Scandinavian Top athletic Center STAC. -Vad trevligt att det blev vetenskapligt ;-).

Det är ditt liv, dina val, du bestämmer! På Kroppsinvest och STAC tar vi allvarligt på allt från kost- och livsstilsvanor till din träning, dina mål och ditt liv. Vi coachar alla till sin individuella lösning från Angelica Bengtsson juniorvärldsrekordhållare i stavhopp till Lennart Svärd som vill komma ur sin ohälsospiral och få ett smärtfritt och aktivt pensionärsliv.

Med ett medlemsskap på STAC kan man träna hur tidiga morgnar som helst, och dessutom på det just du borde och/eller gilla att träna. STAC är alltid öppet för våra medlemmar. Intresserad, kolla även upp STAC på Facebook!!!

1 kommentar:

  1. Hej Jocke,

    Undrar om du hört talas om träningsformen P90X och vad du iså fall tycker om den?

    SvaraRadera