tisdag 7 augusti 2012

OS Brons till STAC Elitfondaren Jimmy Lidberg!

Jimmy Lidberg tog OS Brons i 96 kg klassen Grekisk Romersk brottning! Allt sedan vi började vårt samarbete december 2007 har VM-guld och OS-medalj varit målbilden.

Våren 2008 1½ år in på vårt samarbete vid ett tvådagarsmöte på Bosön, programdesign, periodisering och fystester stod på programmet, tänk så liten man kan se ut!

Efter VM silver 2009, VM brons 2010 och VM silver 2011, knöt vi näven i fickan och gick "all in" för en maximerad Jimmy inför OS i London 2012.Vi har kört allt, vi har kämpat med programdesign för Jimmy, programdesign för uppenbara svagheter, programdesign för Jimmys styrkor, periodisering för att undvika överträning (viktigt), periodisering för att konvertera maxstyrka till power och styrka till styrkeuthållighet, listan kan bli hur lång som helst...

Nu är vi där, vi nådde målbilden! Vi nådde fram, det känns mycket mycket bra! Om än med minsta möjliga marginal, men vi nådde medaljen Jimmy, vi nådde den j.... medaljen. Jimmy, Jimmy du gjorde "allt jobbet", du var beredd att betala priset, du har betalat ett ganska högt pris redan, alla de 30-35 timmarna i veckan, du gick "all in" och offrade en hel del, en hel del, men vann tillbaka en hel del, en hel del! Åk bort 14 dagar, lata dig med familjen på en öde ö, njut av att du gjorde jobbet, njut av att du har en familj, låt din njutning och familjens njutning vara starten till det du/ni vill göra resten av era liv.

Själv är jag löjligt lycklig över denna process med Jimmy, mest över att Jimmy äntligen nådde fram, fram till Jimmys målbild. Jimmy OS-medaljören! Nu väntar RÖDA PENNAN och en NY namnteckning på "wall of fame" på STAC Lab!

Jimmy Lidberg januari 2008 (då hette vi Kroppsinvest Institute) och satsningen hade just börjat! Jimmy var rankad 27 i världen och skulle bara 3 månader in i vårt bålstyrke- och grenspecifika brottningsstyrketräning vinna sin första globala tävling, nämligen Ungerns Grand Prix där han slog dåvarande världsmästaren i semifinalen och OS mästaren i finalen (vilken han också bröt revbenen på). Sedan 2009 har Jimmy varit rankad 1-3 i världen, hyfsad utveckling.

Planeringen för ett typiskt tvådagarsmöte på STAC, ovan från december 2011. Vi lämnade inget åt slumpen, återkommande screening, manuell behandling och idrottsmedicinsk analys, effekttester för vissa utvalda viktiga "brottningsmått", modifiering av program och periodisering, specialupplägg för att likna den aktuella tävlingsdagen i OS, kostoptimering, mental optimering och givetvis allt vad en coach kan hjälpa till med i övrigt!

Efter detta OS-brons får Jimmy skriva sin namnteckning igen på STAC, fast nu med RÖD penna! Det får bara våra klienter som tagit OS medalj göra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar