söndag 18 mars 2012

Vems är de grymma magmusklerna?

Justa ABS ;-)! Söndagstränade med en av mina STAC Elitfondare idag. Efter dagens Ps-inriktade (Ps=snabbhetspower)överkroppspass gjorde jag lite rutinmässiga kontroller, bl.a. olika hormonsystems status för att få lite koll på träningsläge, stressnivå och massutveckling. Detta uppenbarade sig när klienten slet av sig tröjan och undrade "-är detta ok", jag svarade att det ser helt ok ut =) för en 17-åring med höga ambitioner :-).

I den aktuella atletens fall behövs dessa välutvecklade 4 lager av magmuskulatur bl.a. för att utgöra en stabil och extremt kraftfull bas i bäcken-bål-området som kan neutralisera all icke önskad rörelse i coronal- och sagitalplanen under extrem och snabb repetition av ben-bålarbete och arm-bålarbete i en nästan uteslutande alaktatisk tävlingsinsats. Ni som är riktiga elittränare listar snabbt ut vilken idrott det gäller och minimerar därigenom antalet kandidater. Alla har dock rätt att gissa och kommentera...

2 kommentarer:

  1. V E-N i sprint gissar jag på :-)

    SvaraRadera
  2. Precis, vältrimmade rutor på STAC Elitfond-adepten och svenska P17 mästaren på 100 och 200 m sprint 2011 Viktor Elvung Nilsson!

    SvaraRadera