söndag 20 februari 2011

Svenskt rekord, nordiskt rekord, juniorvärldsrekord av Angelica!

Ruggigt bra jobbat Angelica! 4.52 meter och nytt nordiskt/svenskt seniorrekord samt nytt förbättrat juniorvärldsrekord! Men varför lade ni inte upp ribban på 4.53, som var mitt stalltips? ;-) Angelica Bengtsson växlar ut ordentligt nu, träningen har indikerat detta en längre tid. Hon är starkare, stabilare och snabbare än någonsin! Se Angelicas segerhopp på friidrott.se.
Noggrannhet, professionellt designade och periodiserade korrektiva och funktionella stabilitets-, styrke- och powerprogram. Ständigt utvecklande och optimeringar av dessa olika program och upplägget över tid, allt efter Angelicas förbättringar, återhämtningsförmåga och tävlingsschema. Vår förmåga att kombinera manuell medicin (screening, undersökning och behandling) med korrektiv och funktionell träning för att bygga upp extrema idrottskroppar, eftersöks av elitidrottare från hela norden och norra europa. Bilden ovan från ett träningstillfälle i januari då vi adresserar kombinationen av den inre och yttre bålstabiliteten med vidmakthållande av den mest optimala ryggradskurvaturen, vid hög belastning i sagitalplanet.
En ruggg bra fysik i flera plan över ett flertal leder och i en mångfald av positioner och komplexa rörelseprogram, Angelica är i topp i det mesta! Ovan en bild, från då jag medverkade vid ett av Angelicas många gymnastikpass (framåtlutade stora korset)! Prova själv ;-), men förbered dig på en trasig axel! 

 På STAC jobbar vi med Angelicas anlöpning och 1/3 upp i hoppet, dvs. ben-bål-styrka, ben-bål-power, arm-bål-ben-styrka samt inre- och yttre bålstabilitet. På tisdag är det XL-gala och härdningstillfälle mot seniorvärldselit, jag vet att Angelica ser framemot detta mycket. Det fins mer att hämta, jag blir inte förvånad om det putsas ett antal centimeter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar