torsdag 10 mars 2011

Världens bästa Proteinbar?

Flygbasjägarna testpiloter för ny proteinbar!

Dettner Royal Blue är arbetsnamnet på den proteinbar jag just nu håller på att ta fram i samarbete med livsmedelskreatören Paul Bosse på Gourmét Grön i Karlshamn. Bara högsta klassens råvaror får närvara i denna proteinbarernas Rolls Royce.

Råtinkturen för framtidens näringsrikaste och bäst sammansatta näringstillskott för en proteintyp. Ovan provtallrikarna vid tisdagens smak- och utvärderingstester med Flygbasjägarna.

Arbetet med att få till en bra konsistens och textur, behålla den viktiga energi-/näringsfördelningen (70 % protein/fett vs. 30 % kolhydrater), hitta en god smakton och slutligen få alla olika ingredienser att gifta sig med varandra, har pågått sedan november 2010. Paul Bosse och undertecknad har med stor inlevelse själva testat, modifierat, testat igen, bytt ut, förändrat, bedömt smaknyanser, initial- och eftersmaker och mycket mera...
I tisdags var vi framme vid vår första råtinktur (dvs. nakna grundmassa av ingredienser) och testade denna produkt i "skarpt läge" på en av våra tilltänkta mindre kundgrupper, nämligen Flygbasjägare. Vilka är inte bättre lämpade att testa en sådan här produkt än "portionsförpackningsätarspecialister" som Flygbasjägare. Nu skulle dom få testa en produkt utan konserveringsmedel, färgämnen, artificiellt socker, onödigt mycket kolhydrater etc. Dom skulle få testa Dettner Royal Blue, dvs. en av de kommande tillskotten man kan köpa på STAC efter träningen eller bara som en god fika ;-) anpassad för sin egen metaboliska typ.

Så här gick det!
Grabbarna från Flygbasjägarkompaniet på F17, som för övrigt tränar upp sin extrema fysik på STAC, villa ta extrabitar efter testproceduren. Det får man ta som intäkt för att det var ganska gott!

Flygbasjägare Rickard B under stor koncentration. Samtliga "testpiloter" gav muntliga spontana utlåtanden om initialsmak, ton, eftersmak, huvudsmakton, efterkänsla, "over all" känsla, konsistens, nyttig eller onyttighetskänsla och mycket mera.

Nedan ser ni några utsagor under den halvtimmeslånga manglingen av luktorgan, smaklökar och känslor i kropp och själ.
 • -Vilket tryck, gott!
 • -Bra konsistens, vad tydligt man känner många olika smaker!
 • -Känns att detta är riktiga grejor, känns verkligen som om det är bra för kroppen!
 • -Aningen för stark och brännande initialsmak, annars riktigt god, jag vill ha mera!
 • -M.m. ja tack, mera!
 • -Tydlig vaniljsmak, Vilken Vanilj!, nu kommer andra smaker kanel, m.m., känns som man blir törstig av den.
Over all-bedömningen från Flygbasjägarna av denna första grundtinktur blev:
 • Klart godkänd
"Lite svagare och lite mera åt ett visst håll av smak-/kryddspektrat så blir vi storanvändare garanterat", sade Flygbasjägarna unisont efter testerna. Vilken del av smakspektart det lutar åt, exakt vilka alla de olika ingredienserna är, låter vi förbli hemliga. Vi har ju som sagt lagt ner några timmar på detta... Intressant testförmiddag var det, eller hur? Inom kort är vi ett steg längre och gör nya tester.

Subjektiva mått i samverkan med erfarenhetskunskap så det stänker om det, javisst, men det är ju just vad vi använder i naturen för att testa, bedöma, överleva, eller hur!? Dettner Royal Blue har en fastställd fördelning mellan protein/fett vs. kolhydrater, det som återstår är att få den att attrahera så så många smaklökar som möjligt.

Är ni intresserade av ruggigt god och smaksatt mat av högsta kvalité? Åk till Gourmét Grön i Karlshamn och käka lunch eller köp maten till era evenemang. Ni kommer att bli mer än nöjda både med maten och servicen.

Från det ena till det andra...

Inspirationskväll med Blossom Magazine på Ronneby Brunn!
I kväll föreläser undertecknad på Ronneby Brunn tillsammans med Blossom Tainton och Johan Plate på den av Blossom Magazine anordnade Inspirationskväll med Blossom Magazine.

Min 45 minutersföreläsning kl. 19.15-20.00 heter "Ge kroppen en chans" och innehåller mina 10 bästa tips för att bygga och vidmakthålla hälsa. Om du inte anmält dig redan finns det kanske möjlighet att köpa biljett på plats. Jag kan dock inte lova att det finns platser kvar, eller att det finns möjlighet att köpa på plats. Jag håller ju inte själv i evenemanget.

1 kommentar:

 1. Hej! Jag håller på med en sida om proteinbars, vad de olika barerna har för syfte.. protein, energi, deff osv.. kom gärna med tips ska jag försöka få till en bra samlingssida :)

  Med vänlig hälsning
  Niklas

  SvaraRadera