fredag 8 april 2011

Ny chans för MODO och TAIF nästa år!

Så klarade sig både MODO och TAIF kvar i sina respektive serier, dvs. Elitsserien och Allsvenskan, känns bra. Bara att hoppas på en riktigt kvalificerad analys av vilket komplex av orsaker som ligger bakom dessa två negativa kval.
Efter denna anlays bör man veta vad som måste göras med allt från uppbyggnadsträning och powerkonvertering till rekryteringsorganisation, egna plantskolan, ledarstab, servicepersonal, istränare och fystränare. Det är nu man skall vakna, det är nu man har chansen att göra om och göra rätt, det är nu man skall visa att man förstår och förmår! Mitt lilla tips till dem som skall göra analysen är:
Kolla på det sportsliga först, dvs.
  1. Se er omkring, vilka lag gick bäst?
  2. Vad utmärkte dessa lag, speed, pucktempo, högintensiv uthållighet, inställning etc...
  3. Vad har dessa lag för organisation, långsiktig strategi, upplägg på ungdomssidan, råd tråd genom hela föreningen gällande träningsupplägg, kravspecifikation på spelare, ledare, tränare, fystränare etc...
  4. Hur bör man lägga upp stretegin för att genomföra en säsong, hur skapar man en slagkraftig trupp säsongen igenom, hur får men dem att träna, äta, sova och leva optimalt för att  vara på topp när det drar ihop sig?
  5. Naär man är klar med analysen är det bara att dra upp riktlinjerna för hur man skall göra allt detta ännu bättre, med vinklar som inget annat lag riktigt förstår eller förmår, förren året efter ;-).
Tänk på det... en stund. Redan på måndag bör dom första spadtagen tas i detta grävarbete, lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar