fredag 1 juli 2011

Håll ungtupparna stången!

Kul läsning för en mogen hane som vägrar att ge sig! Dettners Dubbla T-sprint är ingen lek, det är fullt ös med tvära vändningar, reaccelerationer, höghastighetskurvor, tajta svängar och ännu mera de- och reaccelerationer.

Just denna banan har 20 sekunder som skamgräns på snabba underlag, dvs. asfalt, inomhushall, polyuretanbana m.fl. Ovan ser ni Hans Jonsson MoDo Hockey köra skiten ur sig i samma bana sommaren 2010 utanför Fjällräven Arena. Läs mer om vad som skrevs på FBK nyheter Nestorn JD var snabbast på 18.64 sek.

På STAC har vi ytterligare ett antal mogna hanar och honor som vägrar att ge sig eller rent av bestämt sig för att uppgradera sina kroppar,...Dvs. människor som förtjänar riktigt bra prestanda och funktion, trots tilltagen ålder, eftersom de skapar denna och upprätthåller densamma varje vecka!

Vår fysiska farkost, dvs. kroppen har en extrem förmåga att svara upp till dina önskemål och drömmar. Det finns bara ett krux, all fysisk form är färskvara! Det man inte är beredd att fixa till, uppgradera eller underhålla, tynar sakta bort under saknaden av svett, insats och härlig hormonfrisättning.

Om du också vill hålla lite 80- och 90-talare stången, -kör lite riktad träning anpassad för din kropp och dina mål. Börja med din flexibilitet, balans och bålstabilitet, kör sedan vidare med lite funktionell träning och exponera kroppen för lite jobbig förflyttningsträning (dvs. jogging, cykling, rodd, simning, gång). När du acklimatiserat (adapterat) kroppen att tåla löpsteg, helkroppsstötar etc., kan du gradvis köra allt tuffare högintensiva intervallpass (HIIT) och få en extremt bred träningseffekt i flera olika organsystem (bl.a. hjärta/lunga, muskler, hormonsystem).

Men hur lägger man upp detta då? Precis det vi sysslar med på STAC, STAC Custom Made kallas tjänsten och vi säljer 2-4 sådana tjänster per vecka (medvetenheten ökar alltså =)! När man blir medlem på STAC får man dessutom en mindre screening och programdesign, som ingår i medlemskapet.

Det kvittar vad man har för mål eller hur otränad man är, alla resor startar med en professionell screening som resulterar i individuella program för dig. Själv mår jag bra av att vara i form. Att kunna trycka till med en bra tid när vi testar bandylaget är bara bonus! Jag kan tillägga att Dettners DT-sprint används av nästan samtliga ishockey- och fotbollsproffs vi coachar individuellt samt ett antal av våra hockey- och fotbollslag för att konvertera rå power och speed till agility (dvs. power under grenspecifik förflyttning). Dettners L-, T- och DT-sprint är skapade av Joakim Dettner, uttestade av JD och ingår i flera av våra testprotokoll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar