söndag 31 juli 2011

Mästare på DN Galan Youth

Vad stolt man blir! Det här är vad all coachning handlar om, att göra resan och slutligen kröna det med segrar och få den där hormonella och emotionella kicken. Viktor Elvung Nilsson krossade allt motstånd på 200 m sprint vid DN Galan Youth i helgen med tiden 22.53. Nytt pers med 12 hundradelar, trots att vi inte kunnat träna sprint sista 3 veckorna pga en lättare känning i baksida lår. Vilken prestation, vilken kille! Och fan vad stolt man blir, vilken resa det har varit hit, och vilken resa vi har kvar...

Jag vet vad han har gjort den gångna hösten och vintern, oj, oj, oj, han har tränat, tränat och tränat, sovit, vilat, ätit. Han har lagt sig 22.00 sex kvällar i veckan och varit upp efter 24.00 en kväll i veckan. Han har ätit korrekt enligt sin metaboliska typ och dessutom finjusterat intaget av näringsrika och glutenfria kolhydrater att passa just hans träningsmängd, kroppstyp och återhämtningsbehov. Vi har anpassat träningsupplägget, tvingat Viktor att vila extra, peppat på när det känts tungt... Passa på att njuta Viktor... Men glöm inte rutinerna efter tävling ;-)!


 På STAC bygger vi idrottskroppar, riktiga idrottskroppar! Viktor har bara börjat sin resa, det är många delmål kvar och ett par ruggiga huvudmål. Viktor har en sexårsplan med mig på STAC, till att börja med... Sträck på er alla andra som har coachat Viktor, speciellt Viktors sprinttränare Robert Mathisson, änvänd detta som bränsle Robban!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar