söndag 27 november 2011

Kristianstad IK ny vinst och ännu större serieledning i div 1F!

Starka, tunga och säkra Kristianstad IK vann igen 4-3. I kväll var det Karlskrona HK som fick åka hem med svansen mellan benen. Det blir nog fler uppbyggnadsprogram, powerövningar och DL-sprintar (HIIT-pass) signerade STAC för KIK framöver. Visserligen är det nästan bara kvalet uppåt som är i fokus, men att leda serien klart visar ju att man ligger bra till på de flesta fronter.
Jag fick till en kort intervju med KIK´s tränare Mikael Tisell strax efter att segeryran lagt sig.

Tjena Tisse, jag kan bara buga och bocka du gör inte bara en imponerande säsong som coach i KIK?
-Tack, det känns bra.

Ni vinner igen, varför vinner ni mest och förlorar minst matcher i division 1 F?
-Den stora grejen är att vi kan stå emot med full kraft i 3 perioder! Vi har skaffat oss en ruggigt grenspecifik styrka och power den här sommaren OCH vi har framför allt bytt till RÄTT uthållighetsträning för hockey! Allt efter noga screening och konsultation med bl.a. dig själv på STAC.

Hur ser det ut i truppen, det är snart klart med grundserien och allvaret tar vid?
-Tack vare den ruggigt grundläggande och steg för steg inriktade träningen vi infört med hjälp av din och er kompetens på STAC, har vi kunnat hålla oss extremt skadefria och kunnat träna på som vi velat utan att behöva kompromissa. Det är inte så vanligt inom hockeyn, så det ser bra ut inför fortsättningen. Och det som behövt fixas på individnivå gällande allt från rehab, träning, kost eller mentalt, har ni på STAC också fixat utan problem, det har varit till stor hjälp.

Tack för snabbsamtalet Tisse!
-Tack själv, vi hörs imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar