fredag 11 november 2011

Ta en HIIT och bli klar i kolan!

Nu är det f....mej snart dax! Var på Lugnevi Arena idag och fick världens kick, vi kommer att skapa STOR bandy här i framtiden. Inte bara ett lag som presterar i division 1, Allsvenskan eller högre UTAN en plats för allt  från yttersta kvalitetssnack och praktik kring elitidrotten bandy till breddaktivitet och spontanidrott kring upplevelsen utomhuslek, utomhussvett, träffas kring en glillad och lite varm dryck och "dela upp och spela lite tvåmål"! Det finns en bandysjäl i Ronneby som inte vill annat än bli väckt, avtäckt och satt i sprätt! 

Själv har jag som tur är ännu inte lagt av och ser fram emot årets säsong som vilken fjunis som helst. Tänk att få spela hemma, på konstisbana, ha en egen hemmaarena för Fredriksbergs BK, trycka till i isen, lyckas med ett intränat uppspel eller en påtvingad manöver, maskera en 50/50 duell med en tackling ;-), kanske få in en avgörande passning till våra målgörare, fixa en "brunkarbalja", höra dova applåder, känna hur mjölksyran gör en påmind om att man "ger kaffet" och slutligen sitta där i omklädningsrummet med det goa efterskalvet av efterstridshormonerna adrenalin, endorfin, testosteron och tillväxthormoner. Efter en stund har man bytt om, alla hormonsystem är kalibrerade, urtidsmänniskan har fått utlopp för behovet av icke systematiskt återkommande kraftiga växlingar av både mental inställning, hormonpåslag, aktivitet och kraftuttag.

Men du är ju för f.n 46 år, borde du inte ta det lugnt, tänker ni?! Tvärtom, -Vi mår bra av ordentlig rörelse, ett par snabba ruscher, en brottningsmatch med grannen, jaga ungarna, bli jagad av ungarna, spela spontanbandy en 20 minutare med polarna, bära in veden på tid, cykla i raketfart hem från jobbet (se till att det är cykelbana och bromsa gärna innan korsningar dock), det kan förändra och kalibrera inte bara ditt hormonsystem, utan hela ditt liv. Tänk vilka kloka kost- och livsstilsval vi skulle kunna ta om vi vaskade om lite på hjärnkontoret och fick lite energi och mental pondus tillbaka!  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar