söndag 15 januari 2012

Fredriksbergs BK - Skirö Nävelsjö 7-3 i bandytvåan!

Första riktiga bandymatchen på Lugnevi IP? Det har väl spelats ganska många bandymatcher på Lugnevi, -jo, men detta var nog första gången det spelades "riktig bandy" med genomtänkta, intränade spelvarianter och försvarsspel från backlinje via halvor och mittfält till forwards och vice versa. Det var i alla fall den allmänna meningen i omklädningsrummet från både tränare och spelare efter dagens vinst mot Skirö med 7-3.

Det var dock långtifrån hela matchen som hade dessa goda ingredienser. Inför andra halvleken och ställningen 2-2 tog vi oss ett riktigt allvarligt snack i den lilla baracken bakom den väldiga nybyggda men ej inredda servicebyggnaden för framtidens FBK. Efter riktigt bra öppning och 1-0 ledning, tog vi det aningen lugnare, släppte detaljerna kring vår tänkta plan och började soloåka en aning för mycket. Givetvis med resultatet, mål i baken, två stycken t.o.m. Vi får tacka Marcus Petersson för en bra insats i 45 minuten, som gav oss lika inför andra perioden.

I andra halvleken smällde det bara till, alla var på tårna, allt fler tog de intränade åkningar som skall luckra upp hål i motståndarens försvarslinjer och tre snabba mål kom som ett brev på på posten. Smack och 5-2. En ny svacka i slutet av andra halvleken och Skirö fick en kasse via många klubb- och benstudsar. Ny skäpning och ytterligare två kassar fastställde slutresultatet 7-3. En gedigen insats av alla FBK:are, nu har vi snart plusstatistik och ligger mitt i tabellen. Vi är dock långt ifrån nöjda med detta, målet är en ständig klättring resten av matcherna i denna division två serie.