torsdag 12 januari 2012

Klart vi skall lägga ner servicen till vår främsta marknadsföringsfördel!

I december fattades beslutet i kommunfullmäktige att Ronneby Stadsträdgård läggs ned. Vilken lysande idé! Ronneby Brunnspark är vårt stoltaste adelsmärke, så det är ju klart att vi skall lägga ner Ronneby Stadsträdgård, den fungerar ju bara som övervintringsplats, rekryteringsbas, akutskafferi och odlingsställe för de 10 000 tals växter som skall planteras ut, in och om för att behålla den viktiga "edge" som gör just Brunnsparken till Brunnsparken. Själv planerar jag att inte ha någon utrustning eller kompetens på mina två företag och bara köpa in när jag ser att en kund närmar sig ;-). Det blir nog lysande!

Vad är den moderna kurorten?

Om inte jag missminner mig skapade vi alldeles nyss en slogan som hette "Ronneby den moderna kurorten". I den inriktningen ingår i allra högsta grad, Ronneby Brunnspark. Att ens utsätta sig för risken att inte ha alla planteringar "on the edge" eller ännu värre gapande tomma eller med långa återställningsstider efter meningslös vandalism (vi har ju ett antal initiavtivrika tuffa tånåringar i Ronneby som tränar sig genom att lyckas trampa ner och välta blommor samtidigt som man med en otrolig muskulär ansträngning lyckas slå sönder lite lampor också) och stöld (pensionärer kan dom också), är ju helt huvudlöst. Som sagt jag jobbar ju mitt i Brunnsparken så jag ser ju en del...

Så för den enorma möjligheten att eventuellt tjäna in 600 000 kr om året, skall vi ha usel växtberedskap i Ronneby Brunnspark och hela Ronneby Stad för den delen. Jag tror vi biter oss rejält i svansen. När det väl är nedlagt, kostar det säkert 6 miljoner att bygga upp igen. Men det tar vi då, nu skall vi spara 600 000 kr. Javisst ja, Ronneby Brunnspark använder vi ju i vår marknadsföring, den besöks ju för sin ruggiga finish och den ingår i Den moderna kurorten som skall dra människor till Ronneby... Räcker det inte med att man gjorde det grandiosa misstaget att för några år sedan plocka bort den "fasta kompetenta personal" som varje år skötte Ronneby Brunnspark med bravur. Nä, nu blev det jobbigt, ett beslut är ett beslut!

2 kommentarer:

  1. hur tänkte dom där??
    /Jonas"Zuback"Jonason

    SvaraRadera
  2. Marknadsekonomin är ju motorn i vårt samhälle men den kan inte tänka åt oss. Det får vi göra själva. Bra inlägg!

    /Anonym2

    SvaraRadera