onsdag 4 januari 2012

På fredag kl. 14.00 möter Fredriksbergs BK Malmbäcks IF på Lugnevi Arena i Ronneby. Det väntas soligt och fint väder och ett laddat motståndarlag, eller? Så här står det på Malmbäcks hemsida.

"På torsdag (5 jan) skippar vi träningen. Vi satsar istället på att kolhydratladda och dricka lightläsk i Tv-soffan så vi orkar med bussresan på fredag."

Lite humoristiskt jag vet, men det ger ändå en indikation på vad vi har att jobba med inom idrottsrörelsen, en hel del. Lightläsk trodde jag vid det här laget var ett minne blott, kanske behöver våra vänner i Malmbäck påfyllning av det essentiella näringsämnet sukralos ;-). Vi hoppar nog över denna läsk, som nog skulle tjänstgöra klart bättre ihop med den alkoholliknande kemiska sörja som agerar kylmedel i slangarna under våra skridskor.

Kom till Lugnevi Arena på fredag och stötta FBK, vi spelar allt bättre bandy ju fler veckor vi kan addera med träning på en bandyisyta istället för en hockeyisyta. Klockan 14.00 blåser domaren igång för 2 x 45 minuter av bågar, urvändningar, halvvändningar, instick och fången i struten. 

1 kommentar:

  1. Tja vi får hoppas lightläsk inte används för invärtes bruk. Däremot har det under lång tid varit känt att förbränning av kolhydrater ger mer energi per enhet syre än vad fett ger. Ett faktum som gör att man inom många idrotsgrenar (de som ställer stora krav på energiomsättning, f f a uthållighetsgrenar) måste göra våld på den diet vi egentligen är skapta för. Hälsningar/2

    SvaraRadera