onsdag 7 december 2011

Kristianstad redan färdiga seriesegrare i div 1 F!

Kristianstad IK skruvade upp tempot ett snäpp i kvällens div 1 match mot KRIF Hockey och vann tämligen överlägset med 6-4. Serien är dock av sekundärt intresse för KIK, som sedan ett antal omgångar tillbaka är överlägsna serieledare och bara förberett sig inför Allettan.

Dagens match gick bl.a. ut på att testa högre matchtempo och några andra detaljer ;-). Riktigt kul att se hur ett lag man screenat, testat, coachat och varit med och lagt upp delar av både uppbyggnads- och powerkonverteringsträning, producerar riktigt högklassig hockey. Det är dessutom lika roligt att samarbeta med KIK´s Head Coach Mikael Tisell, som inte bara kan kopiöst mycket om hockey utan dessutom kan lyssna och ta in information och omvärdera en del "sanningar" som tyvärr är huggna i sten hos många andra.

KRIF Hockey blev nog tagna på sängen av att det fanns en hel växel till att ta ut för KIK i grundserien. KIK har rullat runt på 4 femmor i hela grundserien, vilket betyder att det finns en hel del att ta av. 6-2 till KIK när det återstår dryga två minuter talar sitt tydliga språk, årets KIK är ett nummer större än de andra lagen i div 1 F.

I Allettan lägger vi i ytterligare en växel, men först skall det specialvilas, coachas och specialgnuggas specialövningar för att redan pigga ben skall växlas in till ännu mer explosiva och högintensitetsuthålliga. KIK måste nämligen upp ytterligare ett snäpp om man skall mota Hästen i grinden och peta någon av lagen från plats 13 och 14 i Allsvenskan. Det är en lång resa genom många tuffa matcher kvar tills det är klart vart man spelar nästa år. I år har KIK gett sig själva chansen, genom en vaken styrelse, en mycket kompetent coach, en galet trevlig samling vinnare med Jens Svensson i spetsen och givetsvis hyfsad hjälp från STAC, Anna Dettner och undertecknad.

Men, hur vilar, coachar och trimmar vi inför Allettan då? -Upplägget är hemligt, men inte revolutionerande, för dem som verkligen vet hur man trimmar kroppar för en specifik uppgift eller period av uppdrag. Vi kallar det för "Specialmakro inför Allettan". Ni som går STAC Elittränare-utbildningen på STAC har nog ett hum om vad det innebär för ett hockeylag som vill lite mera! Ni har ju drillats i både individuell screening, lagscreening, avancerad programdesign och professionell periodisering av träning, återhämtning och kost. Det är helheten som gör det. KIK har lärt sig bygga från grunden, tänka på längden för att skörda på höjden ;-)!

3 kommentarer:

 1. Du får nog träna superlaget ännu mera om de skall nå Allsvenskan. Det nämda upplägget verkar inte fungera så värst bra, undrar vems felet är :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken tillfällighet, att just denna kommentaren kom just ídag, av den tuffa killen som bara vågar lämna kommentarer anonymt. KRIF Hockey var strået vassare både inställnings- och speedmässigt igår och vann rättvist en tuff kamp, hatten av för det, bra jobbat! Jag är speciellt imponerad över er aggresiva och konstruktiva utförandenivå.
  Jag ber dig dock lyfta diskussionsnivån en aning, släppa bitterheten över andras framgångar och utbyta synpunkter ur en något bredare synvinkel och på en något mer slipad vetenskaplig nivå.
  Eftersom dina kommentarer bara dyker upp när någon av mina adepter eller lag förlorar eller gör en något sämre insats, bjuder jag in dig att kommentera när våra adepter slår personliga rekord, tar SM-guld, slår världsrekord, blir världsmästare, tar EM- och VM-medaljer samt blir lyckosamt rehabiliterade från kroniska hamstrings-, ländryggs-, knä-, fot-, nack- och huvudskador, alternativt kommer hela vägen från Italien, England eller Kanada för att få screening och rehabiliteringshjälp.
  Jag har visst plats för din typ av icke konstruktiva och skadeglada kommentarer, MEN som jag meddelat dig tidigare hoppar jag inte på pajkastning.
  Denna blogg handlar om "klartext om kost, livsstil och träning", vilket du själv haft nytta av, har jag noterat ;-). Åter igen bra jobbat och välkommen åter, fast under eget namn tack!

  SvaraRadera
 3. Lite roligt med dina kommentarer, det är första gången jag kommenterar något överhuvudtaget på dennna blogg.

  Du bör nog ha en en annan ISP om de inte kan leverera riktiga IP eller mac adresser. Tyckte det var lite komiskt att en R-by kille tränade fys åt KIK o var så övertygat att de skulle krossa allt efter "din" vila/träning.

  Förlåt att man skriver en enda gång i detta kommentars fält (nu 2). Kommer aldrig upprepas er....

  Mvh
  KRIF & WA Forever

  SvaraRadera