onsdag 28 december 2011

Bli STAC Elittränare, träna de stora kanonerna!

Jag pratar i egen sak, jag vet, men kan ärligt säga att vår 1-åriga utbildning till STAC Elittränare gör skillnad, stor skillnad.  Om du har ambition att verkligen lösa problem, rehabilitera med långsiktiga och bra resultat som sticker ut samt kunna screena, skapa program och periodisera träning på en helt annan nivå än konkurrensen. Anmäl dig till STAC Elittränare. STAC Elittränare startar varje år i maj och tar bara emot 24 deltagare.

Utan den kunskapsnivå vi besitter på STAC hade vi aldrig kunnat hjälpa Jimmy Lidberg brottning (från 27 rankad i världen till silver, brons, silver på VM 2009, 2010, 2011), Angelica Bengtsson stavhopp (från 6 månaders prestationsplatå på 4.47m till ökat världsrekord 4.63m på 3 månader), Moestafa El Kabir fotboll (rehabilitering och neuromuskulär optimering från kroniska hamstringsbesvär), Cam Abbot ishockey(avancerad occipito-cerviko-thorakal screening, manuell behandling och komplext rehabupplägg, för att vända kroniska multibesvär upprepade huvudtacklingar), Hans Jonsson ishockey (Elitseriespel trots dubbla diskbråck), Viktor Elvung Nilsson -94 sprint (JSM Guld 100, 200 m 2011 via en förbättring från 11.57 till 11.01 resp. 23.02 till 21.98 sek på en uppbyggnadsvinter), Sofi Flink (avancerad rehab- och uppbyggnadsträning efter UVM silver spjut 2011) m.fl.

Se en bra film om hur delar av tredje steget av rehabiliterings- och återuppbyggnadsövningar ungefär ser för Moestafa El Kabir. Kom ihåg att han innan detta tillbringat ca 5 veckor med ännu mer basala övningar och en hel del behandling och distanskonsultation. Se filmen från BLT sporten när dom besökte STAC.

STAC Elittränare är att anse som en avancerad vidareutbildning eller en påbyggnadsutbildning för dig som redan har en personlig tränarlicens av något slag. Det handlar om hela spektrat från screening och basal flexibilitets- och bålstabilitetsuppbyggnad, via neuromuskulär fysiologi, kost- och livsstil, programdesign och periodisering av träning till powerkonvertering och uppbyggnad av testprotokoll samt analys och implementering av testvärden.

Om du inte har en formell personlig tränarutbildning i botten men ändå vill kvalificera dig för STAC Elittränare, kan du gå vår STAC Grundtränare-utbildning. STAC Grundtränare tar dig igenom alla de idrottsfysiologiska grundkunskaper du bör behärska eller veta om, för att kunna tillgodogöra dig STAC Elittränare på ett effektivt sätt.

STAC Grundtränare är dessutom ett utmärkt val för dig som inte har Elittränarambitioner men bra tränarambitioner, dvs. vill kunna göra individuella träningsprogram för en lagidrott/lag eller individuell idrottare i din klubb. Med STAC Grundtränarutbildning i bagaget har du inte bara hyfsad koll på alla de idrottsfysiologiska grundkunskaperna utan även koll på hur man bygger upp ett program och periodiserar träning på ett enkelt och mycket effektivt sätt.

Ta denna blogg som partisk information, det är precis vad det är, men ärlig sådan ;-)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar