måndag 27 oktober 2008

Vem sade att stabiliseringsträning var tråkigt!

Stabiliseringsträning är inte bara "stå på alla fyra och lyfta ett knä och motstående hand", det är bara början på en lång rad allt mer utmanande övningar som skall förbereda dig för ditt liv, dina mål eller den miljö du vill överleva eller prestera i!

Min senaste föreläsning om Proprioceptiv Normaliseringsträning i London (lördagen 25 oktober, 1st International CHEK Conference - The Hierarchy of Survival Reflexes) avslutades med ett tips på en reflexövning som man kanske inte använder vid första besöket!

Övningen (som inte bör testas hemma, om du inte tränat funktionell styrke- och balansträning i minst 3-4 år!) ger en riktig boost av bl.a. tiltreflexpåslag, från fot till huvud, för undertecknad, med samtidig rytmisk stabilisering av axelleden via en "Tornado Ball"! Krister Söderbergs (min kära naprapatkollega i Stockholm) kropp tränas reflexmässigt att stabilisera både undertecknad och alla dessa olika rörelseriktningar i tre plan i en Sumostans! Rätt många flugor i en smäll!

Observera!!! Att denna övning räknas som extremt avancerad och kan leda till allvarliga livshotande skador om någon av de två deltagarna inte är extremt vältränade i tre plan eller behärskar basala falltekniker!

-Glöm inte att en sådan enkel sak som att gå, jogga och springa, kräver förmåga att balansera på ett ben för att inte skada eller skapa förslitningsprocesser i förtid!

På Kroppsinvest Institute är vi specialister på att lära ut Funktionell Styrketräning, uppgradera idrottare till att utveckla idrottskroppar istället för stora starka och korkade muskler samt rehabilitera idrottskador (även de som ingen annan klarat av!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar