fredag 31 oktober 2008

"Slump och förbättrade diagnosmetoder", -jag tror jag svimmar!

"Slump och förbättrade diagnosmetoder" är före detta landslagsläkaren Sverker Nilsson's kvalificerade slutsats gällande varför systrarna Susanna och Jenny Kallur samt Carolina Klüft drabbats av mycket liknande stressfrakturer, på samma ställe (SvD Fredag 31 oktober)! HHmmm!

Det är samme man som gav Susanna Kallur smärtstillande sprutor under OS i Peking. Citat "Det står jag fullt ut för. Jag gav henne chansen att springa utan att benet skulle kunna gå av". Vilken strålande helhetsinsikt och idrottsgärning, heja Sverker!

Vad bra, nu vet vi att benvävnad blir starkare av smärtstillande sprutor, jag som i min enfald trodde att smärtstillande sprutor (påverkandes bl.a. nociceptiva nervändslut, kemoreceptorer typ 3 och 4), reducerade den afferenta smärtsignaleringen till ryggmärgen/CNS? Vilket är kroppens sätt att uppdatera organismens medvetande om att kroppen hotas att ta ytterligare skada. Vilket i sin tur förhoppningsvis skall rendera i att atleten inte exponerar sig, eller av tränaren uppmuntras att utföra den eller de moment, belastningar, träningsmetoder etc. som kan misstänkas provocera denna reflex!!!

Den gemensamma nämnaren för ovanstående tre elitidrottare är Agne Bergvall, det behöver dock inte betyda att denne man har skuld i eller ens är delansvarig för det osannolika inträffandet, att alla tre fått nästan identisk stressfraktur på samma ställe. Alla kan dock vara överens om att denne man har ett och annat att fundera över. -Sitt inte där och le, han är långt ifrån ensam! Alla tränare, undertecknad inkluderad, och aktiva borde ta sig en allvarlig funderare omedelbart när s.k. systematiska skademönster dyker upp! Sannolikheten för att du gör något galet är skyhög!

Revolutionera den medicinska enfalden och utbilda våra fystränare i holistisk tvärvetenskap! Börja alltid från grunden och bygg vidare oavsett uppdrag, tänk brett, djupt och avigt, bygg inifrån och ut, börja med de grundläggande orsakskomplexen, sortera vad som är primärt, sekundärt och tertiärt i hela härvan, föändra där de svaga länkarna befinner sig eller där kroppen/psyket får kompensera mest, ta hänsyn till organismens prioriteringsordning etc.

Vi behöver uppenbart fler Lic. Korrektiva och Funktionella Tränare i Sverige, den enda utbildning som innefattar allt från vår evolution och Homo sapiens stabilisering och rörelsemönster till vad som är optimalt bränsle för varje metaboliska typ till hur vi utvecklar överlägsen fysik och dessutom hanterar skador, höga stressnivåer och skademönster.

Undertecknad håller en Lic. Korrektiv och Funktionell Tränarkurs i februari http://www.eleikosport.se/education/Course.asp?PageNumber=3&CourseCategory_Id=6&Course_Id=12, jag lovar att både Agne, Sverker och alla andra skulle få en och annan alternativ tanke att hantera! Gå även in på vår hemsida http://www.kroppsinvest.se/ref.asp och bedöm själva, vi kanske också är en bluff? Det bästa är kanske att dricka smärtstillade medel, så får man hela skelettet starkare!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar