tisdag 3 november 2009

Bandyintresset på topp i Ronneby!

Att bandyintresset alltid varit stort i Ronneby, är ingen nyhet, men nedanstående punkter är det dock! Fredriksbergs BK är på bred och brant frammarsch, det kommer att spelas mycket och bra bandy i Ronneby redan när den konstfrusna arenan tas i bruk under 2011!

Bandy är en billig sport, ungdomsgrupperna är välfyllda i FBK och framtidsutsikterna för talang och breddutveckling är stora. Att det dessutom är en grym hälso- och fysikbringare att träna medel- och högintensiva intervaller med samtidiga krav på styrka, stabilitet, balans, koordination, kondition och split vision, är ju ingen nackdel precis! Får man dessutom göra lite dragningar, komma ren och putsa några snygga mål, är saken biff i alla åldrar även som motionsform!

Fredriksbergs BK A-lag anno 2009-2010, kan redan denna säsong överraska lite och störa en hel del av de "stora" (träningsytemässigt) bandylag i årets div 2-serie! Just nu ser det mycket lovande ut med den åldersmässiga och kompetensmässiga fördelningen i FBK, återstår bara att skapa ett recept som kan nötas in, fördjupas och breddas under åren som kommer... Vi har i dagsläget:
 • 3-5 skridskoskickliga och entusiastiska f.d. hockeyspelare från förra och förrförra årtets Krif Hockey-trupp, kommer sannolikt att slå sig in och så småningom tillföra truppen en bredare slagkraft och någon eller några tar sig förhoppningsvis hela vägen in och blir en del av stommen om en 2-3 år! 1-2 ytterligare är på väg att testa vingarna, vet undertecknad bestämt...
 • 4-6 Juniorer från de egna leden har börjat marschen mot ett bastantare och mognare spel, träningspass för träningspass. En del kommer sannolikt att spelas in i laget redan under säsongen som kommer!
 • 3-4 äldre (en 60- och tre 70-talare) spelare kör fortfarande hårt och kommer att tillföra erfarenhet, spelförståelse och praktiköverföring på plan!
 • 3-4 spelare (80-talare) med 2-4 år på nacken, sedan konverteringen från hockeytiden, har spelat och tränat till sig bandykunskap som snart kan bli en liten men ny stomme i laget!
 • 3-4 spelare i olika åldrar med ambitioner att ta plats, konkurrera och liksom övriga stadigt förbättra sin bandykunskap!
 • 3 målvakter (en 80-talare och två unga 90-talare) kämpar om förstaspaden!
 • Totalt 19-24 spelare kommer konstant på våra A-lagsträningar som är mer tempofyllda än på många år!

Söndagen den 22 november spelar FBK mot Nässjö, hemma i Åby-Tjurheda (norr om växjö). Dit kör vi som vanligt med egna bilar eller några minibussar betalade med våra egna pengar, spelar matchen med klubbor och utrustning vi betalat själva och äter för egna pengar. Idrott som i begynnelsen liksom, ganska coolt. När vi kan åtnjuta en konstfrusen isyta i Ronneby, kommer även du eller dina barn att kunna "spela bandy, dra en gubbe och sätta en pyts". Ha det...

1 kommentar:

 1. Kul att du skriver bandy Jocke! Hoppas vi nu kan hålla i träningsnärvaron och intensiteten och fortsätta utveckla spelet. Det är verkligen kul att vi fått in lite nyförvärv som ger ny energi till gruppen. Appropå energi! Pia lagade föresten din köttfärslimpa härom dagen, den blev kanongod!

  Erland

  SvaraRadera