onsdag 25 november 2009

Om man kan drömma det, kan man göra det!

Nu är det dags att slagga 6 nätter på Norre Park Hotel i Halmstad igen! Jag föreläser och instruerar då andra steget i tvåstegsutbildningen som resulterar i att man blir Lic. Master Korrektiv Funktionell Tränare [Lic. MKFT]. Om man klarar de teoretiska och praktiska proven vill säga! På måndag i nästa vecka (30 nov - 4 dec) drar det igång! Jag är redan en tokladdad föreläsare!

5 dagars hård drillning gällande allt från manuell intervention (behandling, justering), flexibilitetsutveckling och komplex programdesign till maxstyrketräning, powerövningar och avancerad periodisering! Jag ser fram emot alla lära känna alla dessa deltagare, delge det jag lyckats lära mig hittills samt ta del av detagarnas kompetens och erfarenhet från vitt skilda idrotter och yrken.

Det snabbaste sättet att lära, mina vänner, är att undervisa/lära av andra duktiga kollegor. På en Yogi Tea-påse hantag såg jag för några år sedan ett par visdomsord som ganska bra sammanfattar lärandet:
  • To learn, read!
  • To know, write!
  • To master, teach!

Jag gillar alla delarna av ovan nämnda definitionsförslag, men måste tillägga att läsandet och skrivandet är långtifrån över när man börjat undervisa. Det har bara börjat... Följ med in i nästa årtionde, mina vänner, det kommer att hända en hel del på alla tre områdena för undertecknad! Om man kan drömma det, kan man göra det!

2 kommentarer:

  1. Åh, jag blir riktigt avundsjuk på de som skall gå på utbildningen! Alltid lika kul att vara på Eleiko, att träffa likasinnade samt den alltid så kunniga, intensiva och engagerade Jocke!! Ha det så himla kul!!!

    SvaraRadera
  2. Tack för superlativen Catti, det är fullt larm inför kursen och Dettner är riktigt på, Sjölander assisterar hela veckan, kanske din tur nästa år?

    SvaraRadera