fredag 27 november 2009

Annas Glutenfria Lussebullar!

Telefonen går varm, e-postlådan är full av mail, i väntrummet ber folk om det... när så slutligen till och med ens syster frågar efter det, förstår jag att ingen minns eller hittar Annas rekordrecept från förra året!

Vad snackar jag om?, glutenfria lussebullar så klart, det verkar som om alla skall göra dem till helgen. Jag skickar ut receptet igan, favorit i repris alltså! Varför glutenfria lussebullar undrar du nu, och alla andra som fortfarande lever i den gamla dietistvärlden, där bara 1,25 % av befolkningen har problem med gluten.

Receptet på Annas Glutenfria LUSSEBULLAR! Klicka här, men läs gärna klart först!

Jo, i den riktiga världen, alltså i praktiken (vilket stöds av medicinska labbet Bioheatlth Diagnostics erfarenhet, som bl.a. bedömer förekomst av antikroppar mot gluten/gliadin baserat på avföringsprover) är det någonstans mellan 40-60 % av den kaukasiska befolkningen (vitt skinn) som reagerar mer eller mindre negativt (immunförsvarsmässigt, dvs. bildar antikroppar mot etc.) mot gluten/gliadin.

Det kallas och ställer till allt från "vällingmage" och autoimmuna tendenser till vätskeutträde i underhuden till reumatoid artrit (enl. Loren Cordain M.D. "Paleo Diet". James Braly M.D. "Dangerous grains"), men i den politiskt korrekta skolan är det bara 1,25 % som får reda på att de inte tål brödet, pastan och pizzan dom äter varje dag!

De 1,25 % man talar om är de som reagerar så tydligt, snabbt och uppenbart att t.o.m. farbror doktorn, pricktestrutintagaren och den hårt troende dietisten kan snappa sambandet! Bravo! Vi behöver en öppnare diskussion och mindre sponsrad utbildning om kost och hälsa i vårt land, utan inblandning av livsmedels- och läkemedelskonglomerat. Om ni förstår vad jag menar...

2 kommentarer:

  1. Suveränt! Vi laddar ugnen med dessa bullar i helgen. Vi måste bara göra lite inköp först.
    Anders L

    SvaraRadera
  2. Hinner inte själv i helgen, kanske får man smaka?

    SvaraRadera