torsdag 12 november 2009

Framgång och kul arbete återstår!

Fredriksbergs BK har 4 ungdomslag och sammanlagt nästan 100 ungdomar i regelbunden träning. A-laget hade 29 personer på första träningen för året och snittar nu på 18-22 individer på varje "rinkträning" i Kockumhallen (ca 21.00-22.15, inga lysande träningstider för människans hormonsystem, men vi är vana vid hårda förutsättningar, det svetsar!).

Som ni vet pelade A-laget höstens enda träningsmatch i Oskarshamn, vilken Arena dom hade i denna stad! Arena Oskarshamn hade hockeyhall, idrottshall, äventyrsbad, simanläggning, kombinerad bandy och konstgräsplan (se bilden)! Tänk om Ronneby stad verkligen vågade satsa på något som är fruktbart och i förlängningen kan ge, inte bara en grym aktivitetsmöjlighet till kommuninvånarna, utan elitbandy och elitfotboll till Ronneby!

Tänk er,... att det lyser upp några Liljeholmens i stadshuset, någon ser ljuset och hakar på, snart tänds en hel brasa inne i kommunhuset och vips vågar man satsa,... inte bara på en isyta, utan på en hel Arenatanke... Typ Ronneby Arena.
Någon raggar loss i tänkandet ordentligt, man fixar tak över isytan kan man mångdubbla användningsbarheten, utnyttjandegraden och exponeringsytemöjligheten året om. Tänk om, tänk om, tänk om vi sedan kan använda den kompetens och erfarenhet som finns på bygden att bygga starka framgångsrika lag, föreningar och utbildningar runt fotboll, hockey, bandy, handboll, basket, badminton, tennis, kampsport, gymnastik, friidrott m.m. Skulle varamumma det, men...
Varför kan inte vi?! "-de gaur inte, bara kostnader" säger den bittra delen av ditt jag som ett svar på denna ovana tanke! Spola denna tragiska del av din personlighet kära medmänniska, lyssna på den säkra äventyraren i dig, som säger "-det är redan biff, bara investeringar i framgång och kul arbete återstår"... Nu kör vi! Vem vill med och leka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar