lördag 28 maj 2011

Ostadigt underlag i Laholm!

Var i Laholm i helgen och föreläste för två naprapatföretag och deras totalt 14 medarbetare (STAC Professional, steg 3 av 4). På temat balans, koordination, kraftutveckling i dragfas (enhandsrodd i kabelmaskin) med samtidig stabilisering på ostabilt underlag, hamnade jag i ovanstående lite extrema föreläsningsposition ;-).

Vad gör man inte för att grundbudskapet skall bli lite lättare att komma ihåg. Övningen ingår givetvis inte i kursmanualen, utan var menad som lite pausunderhållning. Men,... om man får in en "riktig fiskare" för uppbyggnadsträning, som exempelvis skall hålla i och dra upp näten själv samtidigt som fiskebåtens krängningar i krabb sjö och ett halkigt golv försöker ställa till det, kan det vara en bra slutövning att komma fram till...

Obs! Testa bara denna övning om du är riktigt säker och kan showa på bollen. Bollen sticker snabbt när den väl bestämmer sig för det...

2 kommentarer:

 1. Kul att se. Av bilden att döma är både dina fötter och och din tyngdpunkt bakom bollens rotationscentrum. Med andra ord krävs det lite friktion mot underlaget och en nämnvärd kraft i linan för att den jämvikten skall gå ihop.

  Imponerade.

  Jag har inte tagit min träning till den nivån som ses på bilden. Men tränar i omgångar enbensövningar med både press och drag. Även knäböj på boll med vad mot hamstring som vändläge förekommer. Brukar dra en del blickar till sig på maskingymmet.


  //Ludvig

  SvaraRadera
 2. Jag älskar smarta och intresserade människor. Helt rätt det är halva racket i belastning i en single Cable cross där linan bara passerar två taljor (normalt antal taljor brukar vara 5-6), vilket innebär att man har rätt bra drag i linan. Tack för din klockrena analys av vad som ses på bilden.

  SvaraRadera