söndag 22 maj 2011

Seriematch Götaland Friidrott, spännande!

Det kryper i kroppen! Det är seriematch i Halmstad och riktig premiär för mina och Annas friidrottsadepter på STAC och Kroppsinvest Institute.
Enligt mina teoretiska beräkningar grundade på de faktiska testresultat på 10, 30, flugande 10, flygande 30 och 200 m tester, vi fått fram de senaste 2-3 veckorna, kommer Viktor Elvung Nilsson att skrälla redan i premiären. Fanny Holgersson och Tina Runesson kommer också att persa redan i premiären.

  • Viktor förutspådde jag redan för en vecka sedan persa med minst 38/100 på 200 m. Därmed pulvriserar han klubbrekordet i FIF Gnistan och sätter myror i huvudet på både konkurrenter och andra träningscenter inför JSM i slutet av sommaren!
  • Fanny (närmast på bilden) kommer att tangera i höjd, persa i långa häcken (100 m) och starkt bidra med putsningen av 4x100 m rekordet till FIF Gnistan! Tänk om klubbrekordet på 14.56 på 100mH damer försvinner redan idag!
  • Enligt Anna har Tina redan en fysisk kapacitet att skutta över sitt pers i längd med 9 cm, då blir det 5.69m! Sedan är det bara en formsak att vandra vidare till 6.00 m.
Vi gratulerar Tina som efter Coach Anna Dettners guidning, manuella terapi och smart periodiserade uppbyggnad av Tina Under vintern, resulterat i att Tina för första gången på 2 år nu är hel och inte har ont längre. Vi gratulerar både henne och Sverker Sjölin (hopptränare) till framgångarna idag.

Korrekt designade program och professionell periodisering bygger på adekvata screeningar/tester som testar det som man bör testa och bygger upp det man bör bygga upp för idrotten och den enskilda individen. Snart är tiderna över då vi tränade alla friidrottare med samma uselt utförda frivändningar, samma uselt utförda viktade hopp och plyometriska övningar med tydliga kollapser i "gravity pattern", samma usla förmåga att stabilisera och tåla denna träning i sina mittsektioner (bål-ländrygg) samt bara räknade total volym av träning och aldrig lade någon tid att bygga upp en riktig bas av inre och yttre bålstabilitet i samklang med en anpassad flexibilitet och hållning.

Talade med en kollega som jobbar på Norges Topidrettsenter, han påstod att det är nästan lika trögtänkt och säkra skott mellan yttre kompetens och NOK/Toppidrettsenter som vi tyvärr upplever mellan den riktiga kunskapsvärlden och SOK/Bosön/etablissemanget i Sverige. Puuhh, det finns mycket att göra för mina/våra STAC Elittränare framöver... På ett sätt spelar det oss dock i händerna att det rådande paradigmet är så mediokert, tråkigt dock för alla atleter/talanger som inte får tillräckligt bra rådgivning och professionella programdesigner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar