fredag 20 maj 2011

"Rett på sak og lett overförbart till praktikken"

Om du inte kan screena, dvs. undersöka och testa din klients flexibilitet, mobilitet, grundläggande bålstabilitetsförmåga, kan man heller inte konstruera eller designa något första träningsprogram. Det du inte vet kan du ju inte adressera, men det kan sabotera hela din ambition och din klients hälsa. På STAC Elitränarutbildning satsar vi på något som är mycket sällsynt, nämligen att lära Elittränare att göra jobbet rätt och grundligt från början.

"Rett på sak og lett overförbart till praktikken" Svend Linderoth (bilden nedan) Leg. Naprapat, fysisk trener for Norske Badmintonlandslaget, har beslutat sig för att besöka Sverige fem gånger det närmaste året, för att vidareutbilda sig, träffa kunniga kollegor, dela med sig av sina egna kunskaper och höja sin programdesign och periodiseringsnivå ett par snäpp.


Om ett år kan Maria Ekvall, fystränare och ansvarig för orienteringsgymnasiets fysträning i Olofström, inte bara titulera sig STAC Elittränare, hon har då dessutom den praktiska och teoretiska kunskap som krävs för att verkligen screena sina klienter, utvärdera resultaten samt designa, periodisera och coacha sina adepters träning. På bilden är hon i inställningsfasen av ett deltest i STAC Bas Screening SBS där man kontrollerar längden/rörligheten/elasticiteten i "korta" respektive "långa" höftböjarmusklerna.

Robert Mathisson, friidrottstränare i FIF Gnistan med specialisering på sprint, hopp och höjd, testar elasticiteten i sätesmuskulaturen, dvs. flexionsförmågan i höftleden utan rotation med slackad hamstringsmuskulatur. Tillsammans med elasticiteten i hamstringsmuskulaturen ett mycket viktigt mått för att identifiera vilka muskelgrupper som kan tänkas ställa till det vid övningar/idrotter som kräver jobb och/eller lyft i låga positioner.
Rätt på sak och klartext är min melodi. Deltagarna är inte bara nöjda på STAC Elittränarkursen denna långhelg, dom vill inte lämna STAC. Det tränas för fullt, det frågas för fullt och det pluggas för fullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar