måndag 29 augusti 2011

Guld, guld, silver, brons för FIF Gnistan på JSM!

Viktor Elvung Nilsson tog dubbla sprint-guld på JSM i Vellinge! Han kamade hem både 100 m och 200 m och slog positiv knock på hela friidrottssverige. Intresset för "VAD vi gjort med Viktor" var påtagligt från alla håll, t.o.m. närmaste konkurrenterna ville veta hur det gått till. Det sätter nämligen igång en del tankar när man hjälpt en kille att kapa sitt personliga rekord från ena säsongen till den andra.
 • 100 meter med en halv sekund! Exakt 56 hundradelar, från 11.57 till 11.01 sekunder.
 • 200 meter med över en sekund!! Exakt 1 sekund och 3 hundradelar, från 23.01 till 21.98 sekunder. 

Foto: Joakim Dettner. Målgång 200 m final, Viktor # 86


Foto: Joakim Dettner. Tiden korrigerades till 21.98

Kronan på verket för denna makalösa förbättring var nog treveckorsträningsupplägget "Makroperiod inför mästerskap", den kapade ca 10-15 hundradelar på Viktors första 10-20 meter (se tidigare blogg).

Grundbulten för denna EXTREMA sprintförbättring stavas dock INSTÄLLNING OCH GENOMFÖRANDE. Viktor har nämligen tränat extremt seriöst under min flagg sedan sommaren 2010 och tagit sin kropp genom otaliga faser av träning periodiserad för att fixa hans brister, bygga en ännu bättre sprintkropp från massa till effekt och maximera hans fördelar! Det gick ganska bra får jag lov att säga ;-). Huvudmålet för året var minst silver på JSM och en landslagsplats till Finnkampen. "First step, Mission completed"
Bild: Joakim Dettner. Rebecka silver på 300 m häck.

Bild: Joakim Dettner. Det gör inte bara ont att vinna!

En annan hjälteinsats gjorde Rebecka Abrahamsson på 300 meter häck, där hon krigade til sig ett silver och putsade sitt eget personliga rekord med EN OCH EN HALV SEKUND! Rebecka är en ruggig talang dessutom tog brons på tresteg (vilket är hennes huvudgren).

3 kommentarer:

 1. Stort grattis Jocke! Även ett grattis till medaljörerna! /Niclas Kruse

  SvaraRadera
 2. I FIF Gnistan är vi fortfarande chockade över hur resultatet av Vigges satsning egentligen blev. Vi är förvånade över hur mycket han " hade i sin kropp " att leverera NÄR DET GÄLLDE SOM MEST " ! Otaliga är dom fredags- och lördagskvällar vi fått undvara Viktor för den traditionella middagen till förmån för " Ett Stac-pass " . I dag är man lycklig och glad för Vigges skull och för FiF Gnistans skull att han hade orken och fliten att genomföra programdesignen. Den sista " toppningen " är något vi aldrig sett tidigare men som vi i Vigges ögon kunde se att " DET BET BRA " och i skrivande stund håller vi på att försöka fatta vad han " Ställt Till Med " . Två lyckliga föräldrar varav den ena är Ordf. i FIF GNISTAN !

  SvaraRadera
 3. Jag får gåshud när jag läser vad ni skriver och menar, -tack så hemskt mycket! Ärligt talat har jag överraskat mig själv också, men inte minst har Viktor överraskat mest! Jag tror nog en och annan i Svea rike har fått sig en tankeställare om hur man bygger upp och trimmar elitidrottskroppar nu!

  SvaraRadera