onsdag 22 februari 2012

Kul när man får positiv feedback!

Det är inte alltid man får veta hur det gått med ens klienter, inte alltid man hinner följa upp alla heller för den delen. Det är ju ganska intressant hur ens råd, behandlingar och rehabiliteringsprogram biter över lite längre tidsperiod. Den här trevliga återkopplingen fick jag häromdagen från en bandykollega som hade ganska komplexa multipla och långvariga besvär från ett flertal kroppsdelar och  inte kunnat göra sig rättvisa i sitt bandylag, än mindre vara med och mota bandybollar.

"Hej, jag heter Johan Åkerström och hos dig för screening, undersökning och rehabiliteringsupplägg i somras. Jag är bandymålvakt och hade en psoasruptur samt smärta i nacke och ländrygg. Jag fick en rad stretchar och framförallt korrektiva coreövningar från dig - och kommer faktiskt nu kunna ta mig igenom en bandysäsong för första gången på två år. Har spenderat säsongen i min moderklubb GT/76 i div 1 och har, mot de flesta odds, hjälpt till att rädda kvar dem i 1:an. Till nästa säsong kommer det att kunna bli större uppgifter för min del vilket känns jävligt kul, och det har du definitivt en del i." /Johan Åkerström

Oavsett vad man tror på, vilka övningar eller vilket rehabupplägg man tyr sig till eller vad man lever i för medicinskt paradigm, finns det en måttstock som fungerar för alla inriktningar. - Ditt Nöjd kund index! Hur mår personerna som går ut genom dörren, vad anser de att du löste och hur fungerar dom efter en tid i förhållande till vad de önskade initialt, dvs. vad har du för "impact" på deras faktiska välmående- och prestandautveckling. Ditt s.k. "nöjd kund index" är det som verkligen talar om huruvida du är effektfull eller inte.

5 kommentarer:

 1. Vad vet du om Angelica Bengtsson skadeelände? Läste att hennes tränare kör för hårt med henne enligt Jelena Isinbajeva

  SvaraRadera
 2. Hej Oskar W,
  Tyvärr vet jag inte så mycket alls sedan augusti 2011, då vårt samarbete avslutades.
  Från oktober 2010 till maj 2011 tränade jag dock henne enligt ett individuellt anpassat upplägg, som bl.a. ledde fram till det fantastiska juniorvärldsrekordet på XL galan i Globen.
  Jag vet att hon kör ett annat upplägg nu, ett upplägg jag inte ville ställa upp på, just av volym-, övningsvals- och programdesignskäl, delvis därav det avslutade samarbetet.
  jag håller med Isinbajeva, det är otroligt synd och tråkigt det som sker.

  SvaraRadera
 3. Hej Joakim,
  Apropå feedback så skulle jag vilja uttrycka min tacksamhet mot dig. För ca 8-9 år sedan var jag på ett antal behandlingar/konsultationer hos dig för ganska svår verk i axlar och armar pga av att jag inte skött mig ordentligt vid arbete framför datorn. Jag fick en del övningar av dig och du fixade bla triggerpunkter. Du sa då att du trodde jag skulle bli 80 % återställd och det lät som en dröm då. Jag gjorde övningarna under 40 min varje kväll under ett års tid och gick regelbundet till massör under tiden (det gör jag fortfarande, tyvärr gör jag inte övningarna längre). Idag vill jag påstå att jag är 99,9 % återställd, får svaga känningar nån gång per år idag (bedömer att jag efter 1 år var 90 % återställd).

  Jag var hos läkare också innan jag gick till dig och självklart fick jag göra några rörelser och läkaren tryckte lite här och där och skickade hem mig med recept på naproxen. Var även hos sjukgymnast med akupunktur med el. Inget av detta gav något som helst resultat. Om dina behandlingar och kostråd (jag äter åt ”LCHF-hållet”) spreds och anammades av den traditionella sjukvården är jag övertygad om att lidandet och sjukvårdskostnaderna skulle minska markant. Keep up the good work och glöm inte bort oss ”icke-elitidrottare”.
  Fredde

  SvaraRadera
 4. Tack för den återkopplingen, det är alltid lika trevligt och energigivande att få höra hur det gick sedan... Visst skulle ett och annat förändras om fokus flyttades från piller och kirurgi mot att lösa orsakskomplexen bakom vardagliga besvär och ohälsoprocesser, men det tar nog sin lilla tid tyvärr...

  SvaraRadera
 5. Tack för den återkopplingen, det är alltid lika trevligt och energigivande att få höra hur det gick sedan... Visst skulle ett och annat förändras om fokus flyttades från piller och kirurgi mot att lösa orsakskomplexen bakom vardagliga besvär och ohälsoprocesser, men det tar nog sin lilla tid tyvärr...

  SvaraRadera