måndag 1 december 2008

Fuska med klass!

Fuska med klass! Köp inte dina lussebullar, gör dom själv av ekologiska råvaror! Eller ännu bättre på glutenfri ekologisk mjölblandning, havredryck istället för pastöriserad mjölk, lite fiberhusk för att kompensera för den uteblivna gluteneffekten!

Ät dessa kärleksrobotar ihop med osthyvlade ekologiska smörskivor på undersidan, då blir det inte så raketsnabbt bränsle för en Nordbo, dvs. en proteintyp! Om du festar till det ordentligt och sufflerar med en kopp kaffe, se då till att det är ekologiskt kaffe, mal det själv, drick helst bara en kopp och inte efter klockan 16.00 på eftermiddagen.
Varför det då? Jo, det tar ca 6-8 timmar att "avgifta" en kopp kaffe och neutralisera dess binjurepåverkan (coffein stimulerar bl.a. till cortisolinsöndring i blodet)!

Men jag kan ju dricka en kopp kaffe och somna ändå, tänker du nu! Synd, det betyder att dina binjurar så trötta/kroniskt överansträngda att de inte orkar att laga iordning några större mängder cortisol/adrenalin för att pigga upp dig eller hålla dig vaken, trots att du nyss stoppat i dig ett av de mest stimulerande livsmedlen som finns (som inte är narkotikaklassade)!

Lussebullar a la Anna D
1-2 pkt saffran
200 gr eko smör
½ l Oatley havredryck
50 gr jäst
2 dl eko socker
1 tsk havssalt
2 eko ägg
1½ l eko vetemjöl (glutenfritt)
1½ msk fiberhusk (OBS! kompletterat 08-12-05, ersätter gluteneffekten :-))
eko russin
Pensling: 1 eko ägg
Degblandning och gräddning enl. sedvanligt recept!

Observera! Det kan gå illa om man är proteinmänniska och inte fryser in de andra bullarna. BULLRASERI kan utvecklas pga. att vi har svårt att hantera denna kolhydratbomb, dvs. många fler bullar kan ramla in än din kropp kan hantera :-(. Räddningsmedicin heter då ett par rejäla matskedar rent ekologiskt fett! Lycka till med fusket i julmånaden! Inga halvmesyrer, skall du fuska gör det med klass :-).

1 kommentar:

  1. "Jo, det tar ca 6-8 timmar att "avgifta" en kopp kaffe och neutralisera dess binjurepåverkan (coffein stimulerar bl.a. till cortisolinsöndring i blodet)!"

    Det visste jag inte. Skall definitivt dra ned på kaffedrickandet och tack för ett kanonrecept. Det skall vi testa!

    SvaraRadera