lördag 3 april 2010

Fuska med klass är lärorikt

Idag är det lördag, den dag då merparten av mina klienter fuskar med klass! Ta i ordentligt idag grabbar och tjejer, gubbar och gummor, ta en eller två egenmalda och egenpressade dubbla espresso och toppa med en hembakad glutenfri chokladkaka...

Se bara till att ha fyllt magen med riktig mat först, dvs. mat enligt DIN metaboliska typ. Ha alltid rent smör eller kokosolja i närheten för att normalisera den gigantiska berg och dalbana av blodsockerhöjning, insulinsvar och stresshormontillverkning som kommer i dess kölvatten.

Vatten ja, en par stadiga glas efteråt tillsammans med sagda fett, är ditt antidot denna dag. Märk hur effektivt fett och vatten kan styra in dina olika organsystem på banan igen. Glöm inte att avsluta dagen med en middag eller kvällsmål som passar din metaboliska typ igen. Njut på i solen, själv skall jag fuska med klass, hoppas ni också tar ert fusk på allvar!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Du förespråkar väl LCHF som metod för att t.ex. minska på andelen kroppsfett (ty fettets fördelar när det kommer till att låta kortisol utsöndras istället för att stoppas av insulin)? Alltså vid en deff (i samband med styrketräning) rekommenderar du LCHF?

    Har du hört om periodisk fasta (intermittent fasting)? Jag undrar vad du har för synpunkter på det, fast i jämförelse med LCHF.

    SvaraRadera