fredag 9 april 2010

Stöt, ryck och fullt tryck!

Har du fått en sådan här inbjudan på posten? Isåfall är du en av våra VIP-gäster fredagen den 23 april kl 18.00 när vi inviger Scandinavian Top Athletic Center [STAC] i Ronneby. Det blir en invigning man inte riktigt förväntrar sig i lilla Ronneby, men det har säkert de flesta redan insett...

Dagen efter, lördagen den 24 april kl 11.00-15.00 sker den officiella visningen, underhållningen och invigningen som är öppen för allmänheten. Det blir givetvis lite tilltugg också, kanske är den ekologisk... Där kommer vi att bjuda på det mesta från VIP-kvällen ihop med den officiella och högst udda invigningsceremonin.

Senaste dygnen har det varit mer hektiskt än vanligt på STAC, montering och testning av våra egendesignade redskap och konstruktioner (till klockan 02.00), repning och filmning av material till STAC-hemsidan samt den sedvanliga byggstädningen i slutet av veckan.

STAC Lab (Dettners Labb)
Anna och undertecknad har grävt oss ytterligare djupare in i ett av våra avancerade analysredskap för hållning, rörelser och ledvinklar m.m., nämligen Dartfish 5.5. Dess generalagent för Sverige, Håkan Rönngaard, besökte STAC och Dettners Labb för att vidareutbilda oss och hjälpa oss optimera vårt användargränssnitt. Håkan var djupt imponerad av vårt tänk kring Dartfishanvändningen, hela STAC-tanken och sade sig inte ha sett något i närheten av vår kombination av kunskap, erfarenhet, helhetstanke, lokaler och träningsupplägg. Kul att höra när man är mitt inne i turbinen, Håkan gjorde ett mycket bra pedagogiskt jobb och lämnade värdefull information från alla sina år med Dartfish!

Svenska mästaren i tyngdlyftning 69 kg klassen 2009, Mikael Olsson, gästade oss för att bidraga med filmsekvenser på de olympiska lyften stöt och ryck. Mikael kommer att visa "tung power" även på invigningen den 23-24 april, men är långtifrån den enda elitidrottaren som kommer att närvara och bjuda på lajvupplevelser...

Bilden: Mikael Olsson drar på och ses här fångad mitt i extensions-, drag-, skuldereleverings- och hoppfasen i ett uppvisningsryck för vår eminenta filmare Mats Harrysson (10.7 på 100 meter slätt för en sisådär 40-50 år sedan)! Om en dryg vecka går resultatet av hela filmningsdagen att beskåda med enkla knapptryck på vår snart färdiga hemsida http://www.stac.nu/. På återhörande, kära läsare.

1 kommentar: