onsdag 24 november 2010

För tuffingar finns inga hinder!

Hur gisk det sen och vart tog Kim Sunna vägen undrar ni säkert! Jo, Kim Sunna övertygade så pass på Luleå Hockey-provträningarna (under landslagsuppehållet), att man ville ha honom kvar en extra 3:e dag för att kolla hans kaliber när det skulle "köras lite hårdare". Det gick mkt bra även då, man fastnade speciellt för Sunnas explosivitet, att han kunde spela hockey och göra mål från alla vinklar, det visste de redan. Livet lekte, Kim njöt av att allt hårt arbete verkade bära frukt. Han var helt inställd på att lyckas och ta chansen...

Kim åkte dagen efter hem till en hemmamatch med Kiruna IF mot Björklöven. Ta chansen förbyttes till hela underkäken avslagen när han lurade brallan av Björklövenbackarna på offensiv blå. En "olycklig" slashing rakt över roten för undertänderna gav multipla frakturer, dvs. en totaldemolerad underkäke, tänderna återfanns i svalget och det var ett tag osäkert om underkäken skulle gå att rekonstruera.

Nu 1½ vecka senare, några timmars ortopedkirurgjobb och nya programupplägg från undertecknad är Kim i "full träning", dock utan kroppskontakter. Alla hjälmlösningar för anskiktsskador kräver en nedre stödpunkt för att bli ett säkert skydd. Tyvärr, precis det parti som saknas i originalutseende på Kim, Kim har nämligen varken undertänder kvar eller en intakt haka som sticker ut. Det behöver med andra ord bli så pass stabilt läkt att den nya tandlösa hakan kan tåla lite småtörnar, innan han kan träna i skarpt läge. Även, om han använder den specialslalom-/störtloppsbågsförsedda specialhjälmen.

Kim Sunna stoppar man inte, norrlänning som han är säger han "det känns rätt ok ändå Jocke, jag får bara tugga med de bakersta två tänderna, det kunde varit klart värre, bara att jobba vidare från detta läget. Vad skall jag köra för styrke- och benpass närmaste veckorna för att maximera min form inför come-backen?".

Killen är en äkta krigare, jag säger bara "våga bli det du drömmer, förvänta dig inget, gör det som krävs, allt som händer har en mening, dra nyttan av motgångar, ta tacksamt emot och var närvarande när du framkallat belöning och livet flyter".  Jag är övertygad om att det blir en ännu bättre fortsättning på det här äventyret. Jag bockar och bugar inför klient Sunna, han visade sig ha en ruggig KASAM. Ni som undrar vad det är kan läsa Antonovsky´s bok "Hälsans mysterium". Det handlar kort och gått om faktorerna bakom det vi kan kalla för vinnare, även när det blir extremt körigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar