torsdag 11 november 2010

Juniorvärldsmästare i stallet!

Hur kul som helst! Blev kontaktad av Angelica Bengtsson (juniorvärldsrekordhållare, juniorvärldsmästare och ungdoms OS guldmedaljör i stavhopp 2010) och hennes tränare i förra veckan och bjöd öppenhjärtligt på min kunskap och erfarenhet i ett par timmar på plats på Scandinavian Top Athletic Center STAC.

Tycke och smak uppstod, screening och professionella programdesigntjänsten STAC Custom Made bokades till tisdagen den 9 november. Angelica och hennes fader blev nog ganska positivt överraskade och numera är undertecknad bål-, styrke- och powertränare för denna talangfulla, hårt arbetande och smarta juniorvärldsidrottare!

Min vana trogen fann jag en hel del att förbättra och vidareutveckla på Angelica, men också en ruggigt bra fysik i många tester. Just nu handlar det om att omsätta alla dessa subjektiva och objektiva testsvar i samklang med kunskap och erfarenhet till ett första programupplägg som kommer att räcka ca 4-6 veckor. Detta kallas för en makroperiod (vanligen 2-6 veckor) och är bara en liten del av hela den årsplan denna makroperiod ingår i, vilket i sin tur bara är en del av den flerårsplan vi sakta utarbetar som skall leda fram till Angelicas olika del- och slutmål om en sådär 2-10 år ;-).

2 kommentarer:

  1. Hej, Kommer det någon kostföreläsning framöver???

    SvaraRadera
  2. Nej tyvärr ;-(. Jag har fullt schema fram till jul. Det är ruggigt drag efter våra tjänster på STAC och Kroppsinvest Institute nu och tyvärr ingen allmän kostföreläsning inplanerad. Vi sitter med planeringen för nästa år de närmaste veckorna. Ladda ner artiklen om "kost för din metaboliska typ" under fliken KOST så länge.

    SvaraRadera