lördag 20 november 2010

Uppehållet berodde på Rom!

Ni som är flitiga läsare (mellan 300-500 läser Dettners blogg varje dag) av Dettners blogg, har nog uppmärksammat att jag hade ett uppehåll mellan den 14-19 november. Man bör ju inte annonsera sina utlandsresor på nätet, som ni vet. Men både jag och Anna har efter en ruggigt hektiskt halvår, varit på en 4-dagars återhämtningsresa med två fantastiska vänner till Rom. En fantastisk stad och en ännu mer fascinerande historia (både synlig och osynlig) fick vi ta del av dessa dagar.
Resterna av Il Colosseo, the Colosseum "Arena" är både imponerande och ruggigt stort, vi fick båda en lätt obehaglig känsla av att många trauman "ligger kvar" i byggnaden och dess omgivningar. Colosseum byggdes på bara 10 år, fårstår ni, på 10 ÅR. Vi snackar om 70-talet efter kristus, jag tippade på 50 år när vår utmärkta colosseumguide frågade! Tänk efter, det fanns bara åsnor, hävarmstekniker, rep, taljor och människor. Tyvärr inte alltid frivilligt rekryterade, precis som de stackars gladiatorer som sedan skulle slåss för livet inne på arenagolvet mot både lejon, krokodiler, andra människor och pöbelns skrik efter blod.

Fantastisk utsikt hade vi från vårt hotellfönster, denna bild togs 05.10 i tisdags natt i stan som aldrig sover. Il Colosseo är onekligen annorlunda by night.

Målet med resan var väldigt enkelt. Sova ut, fika, strosa runt, fika igen, slappa lite, fika igen, gå hem och bada varmt, vila lite och sedan äta mycket flott och gott, varje kväll! Vi lyckades med allt... På bilden ser ni en typiskt förrätt. Ruggigt välkomponerad för en proteintyp, eller.

För er som bara funderar på att ta en minisemester, gör inte det mera, bara beställ. Välj en stad, boka biljet, och ÅK. Det är värt varenda öre. Mitt tips är att inte planera någonting, gå på känn, gör det ni känner för, ha ingen ångest för att ni kanske sover bort en halv förmiddag...

1 kommentar:

  1. Ser härligt ut!


    Minisemester fungerar inte för alla. Jag själv behöver minst en vecka innan jag går in i "laddbart" läge.
    De första dagarna ledigt är det en blandad känsla matthet och rastlöshet. Den minisemester jag kan tänkte mig, är att åka och besöka STAC. ;)

    SvaraRadera