torsdag 23 juni 2011

Hellblad och Hasani nära att skjuta RBK till serieledning!

Ronneby BK stred tappert och fixade 1-1 med mersmak mot IFK Karlshamn i div 4-toppmötet på Brunnsvallen i Ronneby. Trots en man mindre på banan i mer än 50 minuter hade man stora delar av spelet i andra akten. IFK var dock långt ifrån ofarliga med snabba spelvändningar och mycket direktbollar på djupet. Jag han från jobbet tidigare idag, dvs. jag diskade av KRIF Hockeys P96-or och Fredriksbergs BK lite tidigare, för att kolla ett av mina lag i en viktig och tidig seriefinal på Brunnsvallen i Ronneby.

Jag fick inte bara se hyfsat bra spel, jag fick till min glädje se se en Besart och en Rinon (bilden) Hasani springa benen av sig för laget i båda riktningar. Tendensen är solklar, om ni liksom resten av kollektivet levererar mer av den inställningen ni visat i denna och de senaste matcherna hjälper ni inte bara er själva, utan hela laget att vinna fyran!

Backlinjen tog alla jobben, offrade sig som en skvadron hunner och ibland även med bra adress på rensningarna, mittfältet fyllde på med ruggig envishet i både nord-syd och öst-väst-kamper, forwards stressade vidare IFK´s backar och hjälpte till med den första viktiga "backcheckingen" (lite hockeytermer mår ingen dåligt av ;-) så att man många gånger kunde vända spelet redan på mittplan. Att klä på sig inställningen och våga följa upp den är att verkligen vilja vinna till varje pris. Gratulerar till seriesegern om ni är beredda att fortsätta betala av på samma sätt. Respekt!Om ni fortsätter att spela som om det var seriefinal i varje match kommer dessa två poäng vara de sista ni tappar i denna serie. Håkan Hellblad var nämligen ända till sista minuterna RBK´s matchvinnare (se bilderna på RBK´s 1-0 i 38:e minuten) men Karlshamn lyckades med ett snyggt växelspel avsluta med stolpe in, bakom ytterligare en kämpe "Adde" Edelmalm. Lite surt sa räven, som hade tänkt skriva serieledning som överskrift till denna blogg, men nyttigt för att knyta näven inför fortsättningen. Plus till "gamle" kämpen och nestorn Håkan Hellblad för hans resoluta spel, evigt slitande och ruggigt envisa plåstret Mathias "upprät" Johansson samt Tobias Losell som tagit sig tillbaka från "lätt otränad" i vintras till riktigt bra insats och en ny fotbollssommar. Besarts frisparkskanon strax innan IFK´s kvittering, var ruggigt nära att stänga matchen (se nedan)Tänk på att behålla maxstyrka, power och bålstabiliteten under sommarmånaden grabbar, vi ses ju inte förren i augusti ;-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar