fredag 17 juni 2011

Jimmy Lidberg testar power och tränar på STAC!

Jimmy Lidberg, VM-silver 2009, VM-brons 2010, samt 4 medaljer på EM sedan 2006, laddar för ännu ett Brottnings VM. Ett av hans viktigaste uppladdnings-, finjusterings- och periodiseringsläger inför stora mästerskap sker som vanligt på Scandinavian Top Athletic Center http://www.stac.nu/. Efter snart 3½ år av samarbete är vi nämligne framme vid det sista året av uppbyggnad, trimning, extrema powerövningar och helhetsförberedelser inför det stora målet, nämnligen ädlaste valören på OS i London 2012. Men först står en av de viktigaste s.k. "förtävlingarna" för dörren, VM 2011 i Istanbul Turkiet i september.

Jimmy som lägger stor vikt vid att helheten skall stämma, dvs. allt från kost, livsstil, kropp till träning, effektutveckling och teknik. Minilägret på STAC måndagen den 20 juni är till för att kontrollera att effektutvecklingen vid olika lyft (marklyftsliknande tester), benböj och överkroppsrotationer är förbättrade sedan sist. Vi kommer dessutom att screena av Jimmys hela fysik i jakten på detaljer att "fixa till", behandla, träna upp, integrera osv. Utöver tester, screening och behandling blir det även delar av rena uppbyggnads- och brottningsspecifika träningspass. Efter lägret vet vi mera om hur vi kan justera och förändra hela träningsupplägget och dess periodisering.

Som professionell styrke- och powercoach är det alltid lite extra kul när världsidrottarna kommer på sina återbesök. Man tänder liksom till på den där extra cylindern. Med sig på minilägret har Jimmy den inte helt omeriterade 84 kg brottaren Jim Pettersson. Även Jim kommer att få en del av sleven. På STAC sponsrar vi Jimmys satsning helhjärtat, precis som tidigare år och hela vägen till målet i London 2012. Jag ser fram emot marklyftstesterna, där vi förhoppningsvis noterar nya rekord.

På måndag är det alltså brottning på schemat, hela dagen. Så när som på en lika seriös hockeyjunior från Luleå Hockey, nämligen Marcus Ericsson som dyker upp mellan 14-16.00. Han kommer för sitt powerkonverteringsupplägg, gissa om han får bra sparring...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar