söndag 20 juni 2010

Blossom Tainton på STAC

Blossom Tainton i egenskap av chefredaktör på tidningen med samma namn BLOSSOM MAGAZINE, var under hela fredagen på besök hos oss på Scandinavian Top Athletic Center STAC och Kroppsinvest Institute. Anledningen till besöket är Blossoms intresse för vår helhetssyn på hälsa och träning samt vårt gemensamma mål att lära den vanliga människan att äta rätt, träna rätt och balansera sina liv rätt för de personliga förutsättningar och mål man har just nu och/eller i livet som helhet.

Med sig på resan hade hon bjudit BLOSSOM Magazine´s träningsexpert Linus Johansson. Linus som bl a lagt ner ett digert arbete på att lära och instruera sina adepter i funktionell träning och funktionellt tänkande kommer att kunna bistå BLOSSOM MAGAZINE´s läsare mer många nyttiga tips och träningsformer.

Båda blev uppenbart inspirerade av vårt minst sagt rymliga funktionella och holistiska idrottsanläggning på dryga 1000 kvadratmeter. Stor inspiration utbröt bl a när vi visade vår stora kastvägg för för träning med allt från medicin- och tornadobollsträning till exempelvis slagskottsträning på plastis till olika kastidrotter. Både Linus och Blossom raggade, givetvis efter en kort uppvärmning, loss på varsin Tornadoboll med stor frenesi.

Allt från hantlar, powerpyramid och Kettlebells till sprintbana, kampsportsmatta och kabelmaskiner inspekterades med stort intresse, liksom våra möjligheter till instruktion, träning och utbildning med lugn och ro-systemet som primärt fokus. Anna Dettners Tai Chi-övningar i kabelmaskinerna väckte stor nyfikenhet hos Blossom för alla de läsare av BLOSSOM MAGAZINE som vill bort från "fyrkantig hård styrketräning" till "mer kvinnlig mjuk dito a la Anna Dettner". Blossom´s tankar, livserfarenhet, seriositet och egenlanserade KTA-koncept (kost, träning, attityd) passar mycket bra in på det vi står för och framgångsrikt jobbat med under flertalet år på alla från nybörjare till elit.

Blossom lärde sig tämligen kvickt att hantera en Tornadoboll vid vår kastvägg. Det finns både mjukt och hårt i den övningen och den lämpar sig för allt från balansering av kvinnliga hormonsystem till konvertering av
styrka till power i rotationsplanet för en hockeyspelare. Allt handlar om hur man gör det...


Vad detta första möte mynnade ut i och vad vi kommer att använda den härliga Brunnsparken och Brunnsskogen till, får ni kära läsare veta mera om framöver. Till dess får ni gå in på http://www.stac.nu/ och se vad vi gör på STAC, http://www.kroppsinvest.se/ och se vad vi gör på Kroppsinvest och läs mera om Blossoms tankar efter besöket hos oss på Facebook http://www.facebook.com/blossommagazine och vad tidningen vill förmedla på BLOSSOM MAGAZINE´s hemsida http://www.blossommagazine.se/.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar