onsdag 2 juni 2010

Kostföreläsning på STAC den 14 juni!


Det råder mycket förvirring om vad man skall äta just nu. Senaste tidens "nya rön" om att det kanske inte alls var så farligt med det sk farliga mättade fettet utan mer farligt med de kolhydrater man började äta istället för fett, har ju inte direkt bidragit. Man måste lära sig se bakom kulisserna och själv förstå mera om kost för att man skall kunna ta smarta beslut. 
Hur som helst, måndagen den 14 juni kl 19-21.00 skall jag reda ut en hel del begrepp och frustration om den kost vi tyvärr äter och utvecklar ohälsa av och den vi borde äta mera av för att utveckla hälsa. Föreläsningen kommer att hållas på Scandinavian Top Athletic Center [STAC], Fridhemsvägen 15 (bakom fd Wilden plast lokaler).

Anmälan sker enklast till Linda Hedlund på Kroppsinvest 0457-14500, kostnad 450 kr per person. Fika i pausen ingår. Medlemmar på STAC går för 350 kr.

5 kommentarer:

 1. Varför tillämpar inte de flesta kroppsbyggare LCHF om det är så optimalt? Finns det någon som ens kör med lågt intag av kolhydrater (om vi pratar stora kroppsbyggare)

  SvaraRadera
 2. Jag är ingen LCHF förespråkare, jag förespråkar ingen diet med fastlagda ätregler eller procentsatser. Allt måste anpassas per unik individ. Vi behöver energi och näring från alla makronutrienter, trixet är hur mycket, för vem, när och i vilken form. Jag har aldrig förespråkat att man skall ta bort alla kolhydrater, däremot att man bara skall äta så mycket som man behöver. Jg tror du missförstod min blogg.
  Jag har aldrig sett någon kroppsbyggare som är deffad under uppbyggnadsperioden, har du? Kanske lite onödigt mycket kolhydratbelastning! Man får göra som man vill dock, men skulle nog må bra av att lära sig mera om hur man äter enligt sin metaboliska typ ihop med sin satsning. Det kan vara utvecklande. En av mina adepter Jimmy Lidberg är ett exempel på en elitidrottare som tänkt till gällande kosten.
  En Nordbo med nordeuropeiska gener fungerar sannolikt bäst på en kost med procentuellt mer energi och näring från protein och fett än från kolhydrater. Ett bra utgångsvärde att jobba vidare utifrån är 70/30. Testa så får du veta.

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot denna kostföreläsning, ska bli spännande..anmäld o betald:)
  Äter idag mest proteiner o grönsaker, vet ja ska äta de som växer ovan jord.
  Testat receptet på din köttfärslimpa, så god, speciell smak... MUMS!!!

  Tack för en kanonblogg!!!!

  SvaraRadera
 4. Välkommen och tack för superlativerna!

  SvaraRadera
 5. Jag kommer oxå:-)
  Pellebus

  SvaraRadera