lördag 15 november 2008

Se dubbla fett-debatten på TV imorgon!

Kolla på nyhetsmorgon imorgon söndag! Då kan förhoppningsvis ett gäng LCHF:are (Low Carb High Fat diet) rasera ytterligare ett par sektioner av den redan fallande ringmuren kring dagens katastrofala kostråd och höra Claude Marcus och Co. än en gång, likt en dåres försvarstal, upprepa sin väl inövade och numera verkningslösa skrämseltaktik!
Se dessutom Kalla Fakta senare på kvällen kl. 19.20, då bjuds det på mer debatt om våra kostvanor. Där kan ni bl.a. få höra på en av hjältarna som slagit in en ordentlig kil i diabetesetablissemanget, nämligen Läkaren Lars Vesti Nielsen från Karlshamn! Han visade hur man t.o.m. kan reversera Diabets typ 1, på 24 veckor med fett och proteinrik mat! Vidare får ni lyssna på Uffe Ravnskov som skrivit den eminenta boken "The Cholesterol myths" och blottat hela den skapade rädslan för mättat fett och kolesterol! Ni finner dessutom Annika Dahlqvist, Lars Erik Litzfeldt m.fl.
Läs gärna mer om upprinnelsen, pajkastningarna och snacket inför denna dag på Annika Dahlqvists blogg http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/.
Kom ihåg att det ni beskådar bara är ett av många steg i andra fasen av ett paradigmskifte, nämligen steg 2: Den häftiga motstånds och konfrontationsfasen, vilken alltid föregår det tredje steget där alla plötsligt konverterar hävdar att dom tyckt på detta nya sätt hela tiden!
Kom också ihåg att det inte finns en sanning, utan att sanningen är att vi måste vara ödmjuka inför naturens spelregler och inse att det inte finns någon diet som passar alla! Det finns dock ett optimalt kostval för alla djurarter, beroende på evolutionsanpassning, klimat, biotop, fauna, flora, jaktförutsättningar, villebrådsförekomst, breddgrad, årstid etc. Vi är alla olika djurarter med olika metaboliska typer helt enkelt, även inom arten!
Tänk om vi hade diskuterat om detta istället för att träta om olika "trånga koncept", som om dom vore skrivna i sten!
Inriktningen/konceptet LCHF är dock långt bättre än det rådande kolhydratparadigmet, därför är det viktigt att dessa företrädare river lite murar, dvs. ger allmänheten tillgång till nygammal och bättre information.
Min åsikt är: Att den peson som både besitter hälsa, ser ut som hälsa, kan coacha och coachar andra till hälsa regelbundet, dvs. som producerar verkliga resultat, istället för tyckande, är någon som man skall lyssna extra noga på! Lyssna därför på vad Lars Vesti Nielsen har att säga imorgon, han har både levererat och gjort siffror på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar