fredag 18 september 2009

Jimmy Lidberg och Hans Jonsson på gång!


Två av mina adepter närmar sig viktiga datum! Jimmy Lidberg brottas om medaljerna i Brottnings VM i Danmark den 26:e och Hans Jonsson Modo Hockey förbereder de sista detaljerna inför Elitseriepremiären för Modo mot Frölunda den 24: september! Jag har precis avslutat veckouppföljningen/planeringen med två grymt trevliga och extremt träningsvilliga adepter, delger lite detaljer nedan för er som är intresserade.

För Jimmys del
handlar det mycket om att finjustera systemet med startstyrke- (ryck m.m.) och powerträning (med mindre massa, dvs. lättare motståndare). Den hemliga detaljen och vad det innebär för brottningen på mattan släpper vi först efter VM. Jimmy är i dagsläget helt frisk, träningen har flutit på fantastiskt, sparringen har varit av mkt hög kvalitet och kostvanorna (äter enligt sin metaboliska typ 60-80 E% från protein och fett) har höjt superkompensations- och hälsonivån ett helt snäpp från tidigare säsonger. Det kan gå precis hur bra som helst...

För Hasses del
handlar det mycket om att bygga vidare på de bitar som tagit honom från en rygg som inte kunde spela hockey, till en rygg som redan kan leverera tunga tacklingar, genomföra matcher på en 95-100% nivå och utgöra en kraftfull bas för snabba förflyttningar både fram- och baklänges! Vi börjar till och med hinna ifatt med den viktiga sprint-, poweruthållighets- och högintensiva intervallträningen. Under Hasses första månader i Elitserien kommer ni att se en stadig förbättring på samtliga plan i spelet!

En liten uppdatering från min dag som hälso-, styrke- och powercoach. Det händer mycket nu, på måndag dyker det upp två intressanta adepter inom absolut nationell elitklass inom en vinteruthållighetsidrott, på tisdag gästas vi av Frank Nilsson som föreläser om "Fett och dess förmåga att hjälpa oss bygga elitidrottskroppar", på torsdag föreläser jag om hälsa för ett kommunalt AB, och till helgen vidareutbildar jag och mina anställda oss i att ta hand om människors emotionella spörsmål m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar