fredag 4 september 2009

Jimmy Lidberg visar detaljen först i VM!

Jimmy Lidberg är en riktig atlet med en "detalj" som sannolikt kan ställa till det ordentligt i Danmark om tre veckor!

Jimmy kommer sannolikt att plocka en hel del "nya poäng" genom att dra nyttan av en detalj han jobbat med sedan mer än 1½ år tillbaka! Detaljen är visserligen bara en liten men extremt avgörande del av det totalupplägg, gällande allt från förändrad kost och förbättrad återhämtningsrutin till individuellt anpassade korrektiva/funktionella övningar och smartare träningsperiodisering, som initierades när vårt samarbete startade på Kroppsinvest Institute under några dagar i december 2007. !

När Brottnings-VM i Herning/Danmark drar igång i slutet av september (96 kg kval och finaler Grekisk-Romersk stil går den 26/9), står det en "något annorlunda" Jimmy på mattan än den man som klev in genom dörren med en trasig axelled, ett antal rödlampor, varningsflaggor och en hel del att fixa till! !

Kom dock ihåg, att detta var en kille som för tillfället var rankad 3:a i världen, så vi pratar inte om varningsflaggor och bristande fysik a la vanlig Svensson, utan de sista 5-10 % av förbättring/modifiering/integrering av ett antal biomotoriska variabler på en toppatlet! Förändringar som kan utgöra skillnaden mellan en tröstande bronspeng och en guldmedalj i VM!!

Vad är det då för hemlig detalj i detta helhetsupplägg som jag inte släpper till er hungrande läsare? -Skulle Bengan lämna ut taktiktavlan till Bykov innan Sveriges match mot Ryssland i Hockey-VM, tror inte det va! Kolla på Jimmys matcher i VM, speciellt på finalpasset...!

Fila vidare med detaljträningen Jimmy, själv har jag fullt upp att bygga om träningsprogram för alla hockeyadepter inför seriestarten. Vet att du kollar av webben då och då, där nere i den Polska myllan, även om trafikhastigheten var i klass med citat "en drogad snigel"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar