söndag 24 oktober 2010

Den hänsynslösa girigheten skiter i om du dör!

Den 23 maj 2003 lanserade president Bush ett s.k. "initiativ för att avsluta hunersnöden i afrika genom att använda genetisk modifierad (GM) mat". Han passade samtidigt på att kritisera europas "ogrundade, ovetenskapliga rädsla" för genmodifierad livsmedelstillverkning och därigenom indirekt förhindra ansträngningarna att förhindra hungersnöden i afrika. I vilka företag familjen Bush och andra ledande personer vid den tiden hade stora aktieportföljer i får ni själva lista ut.

Vi går vidare i min lilla berättelse. Det s.k. "initiativet" var en del av en huvudplan som hade mejslats fram flera år tidigare av stora finansiella intressen som alla var beslutsamma att i framtiden kontrollera världens livsmedelstillverkning och livsmedelslager. Detta blev väldigt uppenbart vid en "biotech industry conference" januari 1999, där en representant från Arthur Andersson Consulting Group AACG (numera Accenture) förklarade hur hans företag hade hjälpt Monsanto (ett av världens största kemiföretag inom bekämpningsmedel och genmodifiering av grödor) att konstruera denna plan. Först hade man frågat Monsantos företrädare vad deras drömscenario såg ut som:

"Monsantos ledning beskrev en värld där 100 % av alla kommersiella grödor är genmodifierade och patenterade av Monsanto"

AACG arbetade sedan fram planen och presenterade senare den generalplan som skulle leda fram till målet och således tillfredställa "Monsantos strävan efter total dominans i en värld där jordens naturliga utsäde (sparade fröer från förra skörden) är utrotat" och det bara finns genmodifierade grödor som säljs och kontrolleras av Monsanto.

Hur utvecklingen ser ut 11 år efter att planen sjösatts kan du bl.a. läsa om i dagens SvD, som dessutom ger dig en juste inblick i hur den hänsynslösa girigheten skövlar regnskog, tvångsförflyttar bönder, avlivar dem som inte förstår klartext, besprutar med preparat man inte säger sig använda m.m. Allvarligast av allt är dock det faktum att antalet missbildningar, cancer och andra sjukdomar flerdubblas i områdena kring dessa gigantiska GM-odlingar. Om jag skall hjälpa dig som läsare lite på traven så fungerar bekämpningsmedel på två huvudsätt:
 1. Fördärva organismers hormonsysten/hormonbalans
 2. Fördärva organismers fortplantningssystem
Människan är också är en organism, fast bara lite större. Resten får ni lista ut själva. Om du/ni då blir lite småförbannade att även vi drabbas av samma ohälsoprocesser som de organismer vi inte ville ha på sädesfälten, är det bara att rösta med plånboken nästa gång du handlar.
Köp inte genmodifierad mat, mat uppfödd på genmodifierade grödor, mat som utsatts för bekämpningsmedel. Men hur vet man det? -Du behöver inte veta, efterfråga bara ekologiskt (KRAV), Biodynamiskt, närodlat, vilt och frifångat. Efter hand kommer du att förstå mer och mer och inse att det bara är lätt att dupera människor som inte tänker själva.

Läs mera om detta i dagens SvD.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/giftigt-medel-pa-importerad-soja-parakvat-som-ar-forbjudet-i-sverige-anvands-i-sydamerika_5557789.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/smabonder-forlorar-jobben_5557791.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/bekampningsmedel-storsta-faran_5557235.svd

Nöj dig dock inte med detta. Ta en titt på
Hur många tror på allvar att Monsanto och alla dess kompisar i den s.k. finansiella eliten jobbar för att förhindra hungern i afrika, upp med en hand! -jaså ingen hand? -men förändra då beteende nästa gång du tar beslut eller plockar till dig varor på MAXI, Lidl m.fl. Om du inte förändrar ditt beteende är du bara en av alla drönare som gör dessa hänsynslösa afärsidéer möjliga.

1 kommentar:

 1. ... Annars är ju just minskningen av besprutning en av GMOs största fördelar.

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/i-ovetenskapens-skymningsland_4454943.svd

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/city-gross-sprider-villfarelser_5432365.svd

  Du får gärna skriva om besprutning, men gör det inte i formen GMO kontra "Biodymaniskt", det är inte seriöst.

  SvaraRadera