lördag 8 november 2008

Glutamat - The taste that kills!?

Livsmedelsbranschens hänsynslösa bollande med dina smaklökar och din hälsa kan ge dig allvarliga ohälsoprocesser och till slut kosta dig livet!

I dagens BLT 8 november 2008 redogör man för hur mycket elände man stoppat i din vanliga smörgåsskinka för att öka smakupplevelsen, göra dig beroende och sälja mera!

E250 Natriumklorid (vanligt bordsalt), E620-625 Monosodiumglutamat m.fl. (smakförstärkare), genmodifierad stärkelse, druvsocker och glukos, är den perfekta kocktailen för att göra dig beroende av en vanlig smörgåsskinka!!!
Raffinerat salt, dvs. salt innehållande enbart natriumklorid (E250), triggar din kropp att överäta i jakt på avsaknade ca 80 mineraler (dvs. riktigt salt, havssalt), som skulle kommit i sällskap med natriumklorid (NaCl). Kroppen reagerar så här "-Saltsmak men ingen näring, keep eating, snart måste näringen komma!"

E621 Monosodiumglutamat (sv. mononatriumglutamat) och dess liknande substanser (E620-625) blockerar bl.a. ett av våra viktigaste mättnadshormoner, förhöjer kraftigt smaksensationen (därav namnet smakförstärkare) i din organism och har i olika forskningsstudier visat sig ge: fosterskador, degenerativa sjukdomar exempelvis MS (multipel scleros), allergier, lever- och nervskador samt fetmautveckling.

Sockertillsatserna (dvs. allt som slutar på -os på svenska, -ose på engelska, kallas för stärkelse, modifierad stärkelse, aromer, kryddor) är också till för att lura din hjärna (dvs. de olika system som ständigt monitorerar vad som cirkulerar i din blodbana m.m.) . När socker äntrar din organism säger din "aphjärna", "-söt smak, moget, ät mycket, för det kan ta lång tid innan vi hittar mogen frukt nästa gång".

Livsmedelsverket, ni vet det lilla bulvanföretaget styrt av den hänsynslösa livsmedelsindustrin som alltid säger att all processering, tillsatser, kemikalier, bekämpningsmedel, genmodifiering m.m. är ofarligt eller i så små doser att du inte behöver vara orolig, har i vanlig ordning (enligt beställning) noll koll!
Citat BLT 8 november 2008 "Vi anser inte att det framkommit några vetenskapliga bevis för att glutamat skulle vara farligt för människor i de doser det handlar om. Visst kan det finnas de som är överkänsliga. Men eftersom tillverkaren måste deklarera tillsatser, går det ju att undvika produkter med tillsatt glutamat, säger Nils-Erik Ilbäck, professor på toxikologiska enheten på Livsmedelsverket".

Alla kan dessa två meningar utantill på Livsmedelsverket! Så här går det kanske till när industrin lär dem allt om sina livsmedel. -Nu lär ni er dessa meningar utantill, kom speciellt ihåg att säga "inga vetenskapliga bevis", sedan stoppar man bara in det aktuella ämnet eller företeelsen på dom tomma platserna i de två meningarna!

Jag råder alla att läsa på fakta om vad smakförstärkare, sötningsmedel och andra s.k. exitotoxiner kan ställa till med i våra kroppar och vårt samhälle, innan det är försent! Köp boken Exitotoxins - The taste that KILLS! av Dr. Russel Blaylock, du kan hitta den på Bokus.se http://www.bokus.com/cgi-bin/book_search.cgi?rewrite=no&FAST=exitotoxins&PRODUCT_GROUP=B&x=24&y=18.

Dr. Russell Blaylock är en av världens mest kunniga experter på området vår hjärna och vad våra moderna mattillsatser ställer till med. Han är bl.a. författaren bakom The Blaylock Wellness Report, publicerat av http://www.newsmax.com/. Han är f.d. Clinical Assistant Professor i Neurokirurgi vid University of Mississippi Medical Center. Han har praktiserat neurokirurgi de senaste 24 åren driver nu en framgångsrik klinik för kost- och näringsrådgivning.

7 kommentarer:

  1. Det värsta är att det fortfarande står bland kryddorna i våra skolor (då under namnet Aromat). Barn var hjärnor inte är färdigutvecklade förräns i 25 års åldern skall det experimenteras med i en miljö som står för att främja utveckling och Hälsa som nationellt mål i år. Som jag förstår det är väl smakförstärkaren totalt förbjuden i Canada och en hel del andra länder.

    SvaraRadera
  2. Helt korrekt, monosodiumglutamat (MSG) är förbjudet i ett antal länder. Det finns dessutom i nästan samtliga blandkryddor i våra livsmedelsaffärer. Rösta med dina pengar, köp inga varor med MSG!

    SvaraRadera
  3. Håller mig borta från rävgiftet. Har jag gjort nu i fem år. En bra grej man kan köra är att fråga när man är på restaurang om det är MSG i maten de vill servera. Tyckte ofta att man kände sig nedstämd dagen efter man fått mat (detta var i Asien när jag reste) serverad med höga halter MSG. Det är en bakslug krydda som gör att man vill äta mer och mer. /Tack för en bra blogg.

    SvaraRadera
  4. Haha! Inte för att förringa dina förmodligen goda kunskaper i hur idrottsmedicin och dylikt, men det är en smula skrattretande att ALLA kost-rättshaverister har kopplingar till vetenskapshumbug-gänget Weston A. Price Foundation. Newsmax är dessutom ett härligt uber-konservativt gäng. Sarah Palin for president 2012. Jovars! Säger en smula om respekten för logik och vetenskap bland de gelikerna. Ha en trevlig dag.

    SvaraRadera
  5. Så synd att du stängt kontoret för vidare input, naturen hade kunnat lära dig så mycket annars. Då är det bara att koncentrera dig på processerad mat med extra mycket läckra tillsatser, blanda gärna livsmedel med MSG, färgämnen, sukralos och aspartam, så kan vi ev. talas vid om tio år och jämföra varandras hälsa! En vetenskapligt kontrollerad humanstudie i miniformat helt enkelt!

    SvaraRadera
  6. Jo, jag lovar att stödja big pharma/big foods/fda/livsmedelsverket och alla andra som är inblandade i den globala konspirationen för att förgifta folk. Jag mår bra idag. Rätt så många asiater mår bra trots stora mängder glutamat i maten. Jag åt en valnöt innan idag, den innehöll rätt mycket glutamat. Skulle jag skitit i det?

    Mitt kontot för input är inte stängt, däremot är den stängt för kvackare som hänvisar till personlig erfarenhet som allmän lag och tror på världskonspirationer. Det kanske är ZOG som är inblandat? Jag tror på sund vetenskap, synd att många kost-intresserade straffar ut sig själva från den världen genom att inte förstå spelreglerna för ackumulering av mänsklig kunskap.

    SvaraRadera