lördag 31 januari 2009

Förlust mot Sunds BK i Bandytvåan

Tyvärr räckte vi inte till riktigt i dagens match mot Sunds BK i Bandyns Div. 2. Stryk med 9-4 på bortaplan i Tranås. Läckaget i vår defensiv och vår ibland slående oförmåga att genomföra den taktik vi enats om är uppenbar. Behovet av att träna på "stor bana" har aldrig varit så tydligt som denna säsong!!!
Det är bara tre lag i denna 14 lagsserie som "harvar omkring på hockeyrinkar", känns mycket trist och ibland pinsamt att inte kunna prestera mera när vi kommer ut på stor is.
Efter omstruktureringen av seriesystemet för två säsonger sedan, vilket i princip innebar att vi flyttades upp en serie, har långa bussresor allt oftare kombinerats med läropengsförluster, dvs. insikten att vi möter skolade motstånd. Skolade motstånd som tränar två till tre gånger per vecka på stor bandyplan (inte en hockeyrink med ruttna sarger och stora sprickor i isen för att aggregatet inte går att kontrollera när det är kallt m.m.!).
Om några år har även Fredriksbergs BK en hemmabana, en riktig bandybana på hemmaplan, hurra! Om nu inte intelligensian på stadshuset, lyckas schabbla bort även denna kommunala möjlighet.
Som bekant har JAP och hans gelikar snart världsrekord i dåligt skött kommunalt uppdrag (kanske en bra programidé för TV 3),. Jag drar bara några blunders: Man har lyckats,
  • schabbla bort en hel högskola, som vi själva startat,
  • tagit död på hela Soft Center-idén,
  • hanterat Althins investeringsmiljoner så illa att de hamnat i Karlshamn,
  • lekt byggherrar med så katastrofal kompetens att Ronneby Kommun nu förblöder den ena 10 miljonerkronorsbunten efter den andra i den PINSAMMA Vidablickhärvan,
  • nästan lyckats lägga ner alla pedagogiskt fungerande skolor i kommunen,
  • jag tror jag stannar där...
När skall du, jag och vi alla ta vårt ansvar, kliva in på stadshuset och lyfta ut dessa stofiler? Senast vid nästa val, förväntar jag mig att ni gör er förbannade plikt! Oavsett partifärg, så skall det bytas ut MYCKET FOLK i kommunhuset! Det skall inte fortsätta att vara en skyddad verkstad för människor som inte kan se länge än till postlådan för uppdragsarvodet. Det pyr i bygden, bli inte förvånade om JAP + Gelikar får en s.k. Lucky Luke behandling (tjära+fjädrar m.m.) inom snar framtid.
Håll ögon och öron öppna, agera kraftfullt när denna intelligensia åter ämnar förstöra även det tagna beslutet om en Bandbana innan hösten 2011!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar