söndag 25 januari 2009

Kroppsinvest Hockey Summer Camp 2009

Lite bilder från olika delar av träningen för en hockeyspelare?

"Dumbbell Prone Bridge", bl.a. för kombinerad bålstabilitet och överkropps-/armstyrka i pressmoment!
Explosivitet, power och hög frekvens, dvs. snabbt från A till B, korta distanser, med snabba ben/fötter!

Semiintegrerad rotationsstyrka med underkroppen i stabilt läge, s.k. closed chain, för att bygga stora motorer inför kommande träning av explosiv kraftutveckling i rotationsplanet!

Tunga marklyft är basen, för att långt senare i periodiseringen utveckla "fem explosiva steg", vilket mycket förenklat, är en summering av det viktigaste inom hockey!

Styrkeuthållighet med "ryska hantlar", s.k. Kettle Bells, är en grymt tuff övning! Vänta bara tills du kört en period (22-30 min) av kortintervaller, det är grenspecifik anaerobisk uthållighetsträning det!
Det är här allt skall fungera optimalt, dvs. på isen för att bli en mycket bättre, starkare, mobilare och explosivare hockeyspelare, eller hur! Att bygga sig stor, stark, ostabil, oflexibel och långsam på ett gym med maskiner har aldrig varit speciellt framgångsrikt. På Kroppsinvest bygger vi funktionella muskler och funktionella kroppar för funktionella insatser.
Kroppsinvest Hockey Summer Camp [KHSC], är inte bara ett överlägset koncept för skapande av optimala hockeykroppar! På köpet får du en grym idrottskropp som tål det mesta i resten av ditt liv. Du får också en ovärderlig kunskap och insikt i hur viktiga dina kost och livsstilsval är, för din träning och din hälsa!
Optimalt anpassad och integrerad styrka (relativ styrka), power (styrka och speed), "speed" (högsta hastighet), flexibilitet (elasticitet och rörlighet), "agility" (smidighet och speed) , koordination, balans, grenspecifik uthållighet (kort intervallträning) och generell uthållighet (medellång intervallträning) för hockey på elitnivå, kommer inte till dig av en tillfällighet!
På Kroppsinvest Hockey Summer Camp coachas du från den nivå du befinner dig, upp till den fysiska nivå du vill och bör uppnå. 3-4 stycken flerdagars "utbildnings-, test- och träningscamper" under lågsäsongen. Från tidigt i april till och med slutet av augusti, ger vi dig chansen att skapa/vidareutveckla en unik hockeykropp! Vi lär dig dessutom att tanka och serva kroppen på ett sätt som är vida överlägset de nu rådande s.k. idrottskost- och livsstilsråden!
Du kan redan nu föranmäla intresse till KHSC! Ring 0457-14500 och prata med vår koordinator Linda Hedlund, hon administrerar vår förbokningslista och kan ge mer information. Exakta datum för de gemensamma "träningscamperna" i april, maj/juni, juli/aug, kommer att meddelas i samband med att vi gör det formella utskicket av inbjudningar till Sveriges samtliga ishockeyklubbar i månadsskiftet januari/februari 2009.
Vi har slussat ca 25 hockeyspelare från både Norden och övriga världen genom detta unika koncept de senaste tre åren, med lysande resultat!
Nu tar vi ett steg till och erbjuder grupper av lovande hockeyspelare liknande individuella upplägg, vilket gör att arvodet blir betydligt lägre.
Du får personligt anpassade träningsprogram, individuell rådgivning om kost, livsstil och träning, återkommande tester och uppföljningar. Våra styrke-, power- och uthållighetstester, våra instruktionsträningar (lära sig övningar, tempon, intensitet, korrigera teknik för den funktionella styrketräningen m.m.) och helhetstänkande kring en hockeyspelares kravprofil är sannolikt unik i världen. Om du verkligen menar allvar med din hockeysatsning, ring Kroppsinvest. Boka in lågsäsongen 2009!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar