söndag 4 januari 2009

Fredriksbergs BK i solsken på Lugnevi!

Bandymatch HEMMA i Ronneby! Kallt, solsken, nyspolat kvällen innan (tack ni fem som gjorde den sista insatsen vid 20.30-tiden igår kväll). Riktig vinter, när man måste ha extra värmetröja utanpå matchstället :-)! Kolla in de snötäckta, frostbitna, vita och solbelysta träden i bakgrunden. Fy f.n vad geeuut, att man fortfarande tränar ski..n ur sig, för att få vara med och kriga i dessa sammanhang!

Fredriksbergs BK´s lagkapten Marcus Petersson #10, inför slantsingling och avslag mot Stjärnan Bandy från Oskarshamn tidigare idag söndag den 4 januari!

Ca 500 personer kom till Lugnevi arena för att avnjuta lite klassisk söndagsbandy, kung bore gjorde sitt allra bästa och stod för både sol och minusgrader. 150 tjocka korvar och ett antal bullens panik-korv, tog slut redan innan första halvleken tagit slut, då är det lite folk på plats!!!

Klassisk bandyklunga, innan match. Lite väl valda ord och sedan en "maorisk gurgling" -skall vita dom!!! -JAAA!Mattias Haag och Tim Möller "tätar" och "styr ut" ett anfall från Stjärnan under första halvleken. Vi har lagt en hel del tid och träning under början av säsongen att tänka: "täta", "triangel", "styra ut", "halvstopp", "backstopp", "halvändningar", "fronta", "komma på vinge", "ta vinkel bakom bollhållare" m.m.

Hur gick det då? Robert Green pytsar vårt första mål i den första halvleken och vi leder med 1-0. Sedan är det rysk show, Stjärnan Bandy gör ganska tätt både 1-1 och 1-2.Bästa spelaren på plan var inte från Fredriksbergs BK, det var #15 i Stjärnan (Sergei Prishcepa), som normalt spelar i Stjärnans Allsvenska bandylag! Undertecknad, som spelar vänsterhalva i FBK(ung. en korsning mellan en vänsterback och vänsterytter), hade bl.a. jämt att göra med att hinna med, trampa, täcka ut, ta kropp osv.

Vid 2-3 tillfällen "rann" Mr Prishcepa rakt igenom vårt lag, när han "frontade vårt styr" i lysande enmansprestationer. Vi är dock är lite för lama i "back chekingen" och tama i bollhanteringen, vilket gör att #15 får en något enkel resa vid två av målen.

I andra halvleken fyller Stjärnan på med ytterligare två mål och går till 1-4 ledning. Efter ett hårt inspel i navelhöjd från Pelle Rosenquist, kan undertecknad dock sätta klubban till från 2 meters håll och det är reducerat till 2-4. En stund senare, i full kalabalik framför Stjärnans mål, kan jag styra in en halvhård fösare från Roger Karlsson mellan benen på vilt sparkande Stjärnanback! Med 3-4 på tavlan, tryckte vi på ännu mera, något mera mål blev det dock inte.

Fredriksbergs BK är vid god vigör! Det är ett helt gäng av talangfulla juniorer som är på väg att bli inskolade i steg för steg. I dag hade vi "full bänk", en garvad och fyra juniorer. Alla gjorde de ett bra jobb i sina inte alltid så tacksamma inhopp, på olika positioner under korta tider. Det är inte så lätt att vara avbytare. Det blir dock andra tider om man hänger i tränar och staplar allt längre framträdanden på hög.

Utan #15 Prishcepa hade nog Stjärnan rest hem med en nollpoängare i bagaget. För Fredriksberg var det ett ytterligare steg mot vår vision om att spela riktig strukturerad och vägvinnade bandy!

Min egen 42-åriga kropp kändes mycket pigg idag, två mål och tre riktiga "proppar", tackar man inte nej till. Jag höll mitt vad Kevin ;-), hoppas du håller ditt när KRIF Hockey möter mot Osby på onsdag!

Har vi tur spelar FBK HEMMA igen på tisdag den 6 januari mot Åby/Tjurheda, kolla på http://www.fredriksbergsbk.com/! Då kan det bli en ny bandyfest, fast i elljus. Om inte, tränar vi sannolikt måndag 19.00 på Lugnevi :-). Är du ung och tycker om kamp och hög fart på skridskor, tåget går, börja i tid, snart spelas det elitbandy i Ronneby!

3 kommentarer:

 1. Frågan att bygga en bandybana i Ronneby kommun kommer att drivas vidare av Ronnebypartiet därför att vi anser att det finns ett betydligt antal bandyentusiaster i Ronneby och framförallt tillräkligt många aktiva bandyspelare för att försvara bygget av en egen bandybana som dessutom kommer allmänheten till gagn för allmänhetens åkning de tider som bandyklubbarna inte tränar eller spelar på den.
  Dess största förespråkare Willy Persson valde att hoppa av Ronnebypartiet då han kom på 3:e plats på vår valsedel. Han krävde att få stå på 2:a plats, efter vår ordförande Sune Håkansson, eftersom han ansåg att han hade mer stöd bland väljarna än vårt 2:a namn Anna Carlbrant. Han accepterade inte Ronnebypartiets policy att ha varannan damernas efter medlemmarnas önskemål. Han sökte sig därefter till Miljöpartiet. Eftersom de redan fastslagit deras tidiga namn på sin valsedel hade han hamnat ännu längre ner där. Då sökte han sig till Kristdemokraterna (som idag har 1 mandat i Ronneby) som tog emot affischnamnet Willy Persson på sin andra plats efter Lars Svensson. Eftersom Willy fick många personkryss i förra valet räknar han och KD med att så även blir fallet vid årets val.
  Hur det går återstå att se vid röstsammanräkningen.

  Peter Lindström
  Ronnebypartiet

  SvaraRadera
 2. Good information. Lucky me ӏ found yоur blog by chance (stumbleupon).
  I've book-marked it for later!

  Visit my homepage mold removal and testing gallatin

  SvaraRadera
 3. Ηеy οutstandіng websіte!
  Dοes гunning а blog ѕimilаr to this tаκe a great ԁeal of
  ωork? I hаve absolutely no κnowledge of programmіng but I was hoping to start mу
  οwn blog soοn. Anyway, ѕhould you havе аnу іdeas or teсhniquеѕ fог new blog oωnerѕ ρlease share.

  Ι unԁеrѕtanԁ this iѕ off subjесt but I just wantеd tο aѕκ.

  Kudοѕ!

  Feеl free to surf to my рagе ... Parcel Auditing Company

  SvaraRadera