måndag 12 januari 2009

Monsanto, -djävulens högra hand?!

Såg ni månne på TV i går kväll? Kanske såg ni t.o.m. programmet om Monsanto, ni vet det "lilla rara kemiföretaget som bara vill världens fattiga väl". Samma kemiföretag som givit oss PCB och DDT (DDT som var så ofarligt att man kunde bespruta badstränder samtidigt som man låg och solade m.m.).
I vanlig ordning finner vi att girigheten är utan gränser, så även gällande den mat du förväntas stoppa i munnen. Den 23 maj 2003 förklarade president Bush att man tagit initiativet att stoppa hungersnöden i Afrika m.h.a. genmanipulerade (GMO) grödor (notera att familjen Bush innehar (idag kanske innehade) ett omfattande aktieinnehav i Monsantokoncernen). Bush var "övertygad om att GMO-grödorna innehade nyckeln till större skördar, ökad export för USA och en bättre värld", typisk reklambyråkonstruerad mening som ger alibi för den tvivelaktiga tekniken ur nästan alla synvinklar.
Hans retorik var på intet sätt ny. På detta sätt har presidenter i generationer lärt sig att promota de industrikomplex som sponsrat deras presidentkampanj/post. Det påstådda engagemanget för de hungrande i Afrika som lanserades 2003, var bara en del i den pågående planen att få dig, mig och världen välvilligt inställda till GMO-grödor. Samtidigt som Monsanto ville komma ett steg närmare målet, att kontrollera världens födoämnestillgångar!? -Det tror jag inte på, så girigt kan det inte vara, tänker du nu! Det här är bara början min vän.
Om ni mot förmodan inte fattade galoppen mellan raderna under programmets gång, skall jag hjälpa er på traven lite grann. Nedanstående citat kommer från boken "Seeds of Deception" skriven av Jeffrey M. Smith, vilken ni definitivt bör läsa. Det är ett direktcitat från bioteknikindustrins världsconferens i januari 1999, då den man (då anställd på Arthur Anderson Consulting Group, numera Accenture) som hade uppdraget från Monsantos ledning, att dra upp strategin och riktlinjerna för Monsanto inför 2000-talet, förklarade hur AACG hade hjälpt Monsanto att utveckla affärsplanen för att ta herraväldet över världens födoämnestillgångar.

Så här gick det till (läs mer i seeds oif deception av Jeffrey M. Smith):
  1. Först frågade de (AACG) Monsantos ledning, hur den ideala framtiden såg ut för Monsanto 15-20 år framåt i tiden.
  2. Monsantos ledning svarade: "a world with 100 percent of all commercial seeds genetically modified and patented"
  3. AACG arbetade sedan baklänges från denna målsättning och konstruerade den strategi och taktik som skulle uppfylla detta mål.
  4. AACG presenterade sedan de steg och procedurer som Monsanto behövde genomgå för att uppnå en total marknadsdominans i en värld där allt naturligt utsäde (dvs. det bonden har i sina silos för nästa sådd) var utrotat!
  5. Integrerat i denna plan var också det politiska inflytande man behövde, för att dessa politiker skulle bana väg för att tekniken skulle slå igenom och att GMO-mat skulle nå marknaden snabbt, innan det hann att uppnå slagkraftiga protester!
Konstigt att Bush var så intresserad av de stackars människorna i Afrika!
En bioteknikkonsult uttalade senare att "förhoppningen är att, över tid, blir marknaden så översköljd (av genmanipulerade grödor/produkter), att det inte finns något man kan göra åt det. Man bara ger upp motståndet". Vilken lysande affärsidé, -ta över världen m.h.a. att först förstöra allt naturligt utsäde, sedan bara förse marknaden med sina egna patenterade sjukdomsframkallande GMO-grödor (läs gärna Ermakovas forskning gällande genmanipulerad soja till råttor och effekten deras avkommor, Pusztai´s forskning gällande effekten på organsystem av intag av genmanipulerad potatis etc.).
Vad vill man göra sedan?
Fängslad illamående planet, i avsaknad av biologisk mångfald, under ekologisk kollaps, till salu?! Eller? Hur dum är människan... Hur mycket tål du, innan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar