söndag 22 februari 2009

Jimmy Lidberg, grym i Belgrad!

Jimmy Lidbergs nysatsning mot EM, VM 2009 samt kommande års stora tävlingar, med hjälp av undertecknads helhetsupplägg, ångar på! Lördagen den 21 februari vann Jimmy 96-kilosklassen klart, i den internationella brottningstävlingen, Ljubomir Ivanovic Gedza i Belgrad!

Jimmy slog polacken Grzybicki i första matchen med 1-0, 1-0. I den andra blev det en lätt vinst mot en serb med 5-0 i första och diskning i andra. I finalen stod en kroat för motståndet. Denna match vanns med 4-0, 2-0.

Nu har Jimmy på kort tid slagit världseliten i både Cup Haparanda och Belgrad! Bara att gratulera Jimmy. Närmast på kalendern står SM och sedan det första stora delmålet innan höstens VM i Danmark i september, nämligen EM i Vilnius i månadsskiftet mars-april 2009. Om vi alla sköter våra respektive uppgifter på ett optimalt sätt kommer det att hända roliga saker för Svensk brottning under 2009 ;-)

Det ligger mycket arbete bakom den seriösa satsningen Jimmy nu genomgår! Ingenting lämnas åt slumpen, vi har modifierat allt från Jimmys kost- och supplementintag samt många livsstils- och återhämtningsval till uppdatering av ett antal svaga länkar på Jimmys kropp, korrektiv och funktionell styrketräning för att utveckla extra kraft i vissa positioner samt extrem och nyskapande grenspecifik brottningsfunktionell träning! Bilden ovan är det närmaste ni kommer denna satsning i dagsläget! Jimmy lär sig och utvecklas enligt planen, kan jag meddela.

Ingenting blir riktigt bra om man inte jobbar i team! I mitt och Jimmy Lidbergs fall har jag engagerat Fredrik Sjölander Lic. Master KFT (se filmen ovan) för att bistå Jimmy med flexibilitetsträning och den speciella korrektiva och funktionella träningen. Fredrik har gjort ett utmärkt jobb hittills, han coachar Jimmy genom den svåra balansgången att inte bara utföra och få in den korrektiva och funktionella träningen i en späckad agenda, utan det viktigaste av allt, att utföra den korrekt och enligt mina intentioner.

Det tar inte en sekund längre tid att utföra en övning korrekt, än att utföra den inkorrekt! Oavsett vem det är som står för programmet och originalkunskapen, om du vill bli riktigt bra tränad, är det en smart lösning att skaffa en lokal coach som vet hur, varför, när, hur mycket och hur ofta! Läs mer om min utbildning till Lic. Master KFT som Fredrik har genomgått på http://www.eleikosport.se/education/Course.asp?PageNumber=3&CourseCategory_Id=6&Course_Id=12 samt http://www.eleikosport.se/education/Course.asp?PageNumber=3&CourseCategory_Id=6&Course_Id=13.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar